Politika

SDP: DF da se ogradi od ispada Jočić

SDP oštro osuđuje govor mržnje koji je ispoljila poslanica DF-a Marina Jočić. Crna Gora je u mnogo težim vremenima uspjela da odbrani multietničnost, odnosno elementarnu ljudskost - da se ljudi cijene po onome što čine, a ne po imenu koje dobiju rođenjem ili imenu boga u koga vjeruju, saopštio je Bojan Zeković, član predsjedništva SDP-a.
SDP:  DF da se ogradi od ispada Jočić
Portal AnalitikaIzvor

„Sada i oni koji su mrzjeli "šah zbog šahovnice" zbog toga "izražavaju žaljenje", ali poslanica Marina Jočić - pravoslavni Adnan Muhović, nastavlja svoju i DPS politiku Pobjede iz devedesetih. Vrijeme pohare nije uništilo samo resurse, već i vrijednosti koje su nivo rasprave koji nudi poslanica Jočić držale izvan Skupštine“, saopštio je Zeković.

Fašizam kao naličje lopovluka ne smije proći bez osude građanske javnosti, dodaje se u saopštenju.

„Poruke poslanice Jočić, kao nastavak pljuvačke i šovinističke politike Pobjede devedestih, kada je i formalno bila sa  DPS-om na istom zadatku,  moraju biti odbačene i ne smije im biti omogućeno da se pripitome.  Pozivamo rukovodstvo DF-a, posebno onaj dio koji se nema čega stidjeti iz devedesetih, da se ogradi od ispada nedostojnih tradicije Crne Gore“, kaže on.

„DPS-ovce koji opravdano osuđuju šovinizam poslanice Jočić, podsjetio bih da je njihov predsjednik u Crnu Goru uveo medijski šljam koji je pisao tekstove pod naslovom "Šiptarska svinjarija". Od toga se nijesu zastidjeli ni ogradili. Kako će kada su oni naručioci? “, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika