NATO

Marković: Neka se DF "igra Skupštine" u Murinu; nema nesaglasja oko Luke Bar

Premijer Duško Marković rekao je nakon premijerskog sata da vjeruje da će najavljeni anti-NATO protest Demokratskog fronta (DF) na Cetinju u petak biti u skladu sa principima demokratije.
Marković: Neka se DF "igra Skupštine" u Murinu; nema nesaglasja oko Luke Bar
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o skupu koji je DF danas organizovao u Murinu, Marković je kazao da je to “vašar neodgovorne opozicije”.

“Neka se igraju Skupštine", poručio je on.

Komentarišući odluku Rusije da zabrani uvoz crnogorskih vina Plantaže 13. jul, jer su u njima navodno pronađeni sadržaji pesticida i plastike, Marković je kazao da je “takva odluka u kontekstu aktuelnog političkog trenutka u Crnoj Gori”.

“To je politička odluka, ali mi smo spremni za svaku odluku i neće nas spriječiti da idemo putem kojim smo zacrtali. To je smiješno jer provjeru kvaliteta Plantaža vrše se u sertifikovanim laboratorijama”, istakao je predsjednik Vlade.

Upitan da li postoje različita mišljenja o privatizaciji Luke Bar, imajući u vidu da je lider DPS-a Milo Đukanović u nedjelju kazao da podržava privatizaciju, a Vlada u ponedjeljak odlučila da je ne prodaje, Marković je rekao da ne postoji nesaglasje oko privatizacije Luke Bar, bez obzira što neki mediji to žele tako da predstave.

"Nijesmo zaustavili privatizaciju, ne zbog toga što kompanija nije kredibilna, već što nijesmo zadovoljni ponudom", podvukao je on.

Portal Analitika