Društvo

Projekat "Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope"

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović na sastanku Gradonačelnika glavnih gradova Jugoistočne Evrope, potpisao je u ime Glavnog grada Podgorice Protokol o saradnji na projektu "Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope".
Projekat  "Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope"
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete delegacija Gradonačelnika glavnih gradova Jugoistočne Evrope susrela se sa zvaničnicima grada Berlina i Federalnog ministarstva za transport i digitalni infrastrukturu, sa ciljem upoznavanja sa legislativom, politikama održivog i energetski efikasnog transporta kao i konkretnim modelima organzacije prevoza u gradu Berlinu.
Cilj projekta "Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope" je razvoj energetski efikasnih, održivih i zelenih rješenja za prevoz u gradovima jugoistočne Evrope korišćenjem dobre prakse iz Evropske unije (prenos znanja upotrebom mehanizama kao što su saradnja između gradova, mentorstvo, obuka, učenje kroz rad, itd.), a u skladu sa Energetskom strategijom EU 2030 i ciljevima održivog razvoja.
Konferencija Gradonačelnika u oganizaciji Njemačkog društva za međunarodnu saradnju održana je u Berlinu, 24 – 26. aprila, a pored predstavnika Podgorice Protokol su potpisali gradonačelnici (zamjenici) Skoplja, Sarajeva, Tirane i Prištine. U projektu, kroz ekspertsku podršku, učestvuju gradovi Frajburg i Zagreb.

 

Portal Analitika