Abiznis

MBA: Dominacija politike nad ekonomijom je biznis barijera

Zaista živimo u vremenu kada zbog konstantnih političkih previranja koja proizvode određene napetosti, nije ni malo jednostavno usredsrijediti pažnju i maksimalno aktivirati potencijale na razvoj biznisa. Bilo da se radi o biznisu privatnog sektora ili angažovanju javnog sektora na stvaranje što podsticajnijih uslova za njegov razvoj. Ono što je sigurno je činjenica da i jedan i drugi sektor trpe zbog svega toga, posebno ljudi iz biznisa, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse (MBA).
MBA: Dominacija politike nad ekonomijom je biznis barijera
Portal AnalitikaIzvor

-Iako potpuno svjesna da samo skretanje pažnje na ovaj problem neće, niti nažalost može, mnogo uticati na njegovo prevazilaženje ili makar ublažavanje, MBA ipak ima potrebu da na njega ukaže, nadajući se da ce njen glas doprijeti do svih subjekata na političkoj sceni Crne Gore. Upravo u društvu u kome dominira politika i dolazi do usporavanja određenih procesa koji se tiču eliminisanja biznis barijera, što se negativno odražava na biznis i njegov razvoj. Samo nam razvijeni biznis može obezbijediti brži ekonomski napredak i povećanje  standarda naših građana. I to treba konstantno ponavljati. Ali, na tom poslu moramo biti ujedinjeni, ma kojoj političkoj opciji pripadali. Ako toga nema, onda mora i dolaziti do problema na koji ukazujemo. Jer, i pored evidentnog napretka u smislu poboljšanja kvaliteta poslovnog ambijenta i dalje opstaju određene biznis barijere koje je neophodno brže i efikasnije eliminisati. Na primjer, i previše trošimo vremena za donošenje određenih zakona bitnih za razvoj biznisa, u bržoj primjeni onih koji su već doneseni, u eliminisanju određenih finansijskih ograničenja kada je finansiranje biznisa u pitanju, o i dalje prisutnoj sporosti administracije i tako dalje- ističe se u saopštenju.  

MBA se, naglašavaju, nikada nije bavila, niti će se baviti političkim temama, ali će uvijek podići svoj glas protiv svega onoga što negativno utiče na biznis i njegov razvoja. 

-To je konačno i naša obaveza kao poslovne asocijacije koja od svog osnivanja svoje aktivnosti usmjerava na stvaranje što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta u interesu razvoja biznisa i ukupnog napretka naše ekonomije- zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika