Politika

Mikulić: Želimo da se Herceg Novi ravnomjerno razvija

Socijaldemokrate Herceg Novog se zalažu za ravnomjeran i uravnotežen razvoj grada, ali da u skladu sa tim, postoji balans između potreba građana, privrednika, ostvarivanja socijalnog blagostanja i očuvanja životne sredine, kazao je kandidat za odbornika, ove partije Ilija Mikulić.
Mikulić: Želimo da se Herceg Novi ravnomjerno razvija
Portal AnalitikaIzvor

On dodaje, da posebnu pažnu treba posvetiti razvoju mjesnih zajednica, naročito Zelenike, Bijele, Baošića, Đenovića, Meljina.
“Adekvatno korišćenje svih raspoloživih resura i ravnomjeran razvoj grada, osnovna su pretpostavka ekonomskog napretka Herceg Novog i njegove dugoročne održivosti. Zato ćemo se zalagati za razvoj svih njegovih djelova.  Više i odlučnije ćemo podsticati domaće i strane investicije, ali i usmjeravati kapital na aktivnosti koje su od značaja za uravnotežen razvoj cijelog Herceg Novog”, poručuje on.
Mikulić tvrdi da njegova partija želi da se Herceg Novi ravnomjerno razvija u cilju unapređenja kvaliteta života u svim djelovima grada, zato će, kako navodi, nastojati da u naredne četiri godine građani, na cijeloj teritoriji Novog, osjete pozitivne promjene i poboljšanje uslova za život i rad u njemu.
“Takođe, ravnomjeran razvoj grada značajan je i za turizam, jer će adekvatnom promocijom svih djelova Herceg Novog biti povećana turistička ponuda, pa samim tim i broj turista koji za odmor biraju destinacije bogate i raznovrsne ponude”, kazao je on.
Mikulić smatra da ovaj gradima bogatu istoriju, kulturu i autentičan izgled, što ih u velikoj mjeri podstiče da se snažno zalažu za ravnomjeran i uravnotežen razvoj cijelog grada, kako bi, kako poručuje,  benefite od prirodnog bogatstva, geografskog položaja i kulturno-istorijskog nasljeđa osjetili podjednako svi stanovnici našeg grada.

 

Portal Analitika