Politika

Milačić platio kaznu i izašao iz zatvora

Lider pokreta “Otpor beznađu” Marko Milačić platio je novčanu kaznu od 150 eura i izašao iz ZIKS-a, saznaje Portal Analitika.
Milačić platio kaznu i izašao iz zatvora
Portal AnalitikaIzvor

On je na svom facebook profilu napisao da je odlučio da ipak plati kaznu taj što želi da bude na Cetinju. Njihov status prenosimo integralno:
"Dok sam bio u zatvoru režim je odlučio da konačno dovrši nasilje i u petak, 28. aprila, potpuno prevari gradjane glasanjem u Skupštini, na Cetinju, o članstvu u NATO.
Kako je to samo dan prije isteka moje zatvorske kazne odlučio sam da to ne trpim u zatvoru i da za tih nekoliko dana prekršim princip, zarad meni važnijeg principa, i budem na Cetinju, ali i zbog današnje alternativne skupštine u Murinu.
Nijesam smio sebi da dopustim da za to vrijeme budem u zatvoru, ni po koju cijenu, da doživotno budem rob činjenice da nijesam bio na Cetinju i tamo kazao ono što najdublje osjećam da treba.
Na slobodi sam i svima vam neizmjerno hvala. Vidimo se u prijestonici, odakle se, sa govornice, uključujem uživo, pa ćete čuti sve, u detalje.
Sada smo još slobodniji, jači i bolji", napisao je Milačić.
On je 10. aprila otišao na izdržavanje kazne od 20 dana, na koju je osuđen zbog kršenja Zakona o javnim okupljanjima. On je odbio da plati kaznu, kazavši da bi “plaćanje kazne značilo prihvatanje odgovornosti za nešto za šta nije kriv”.
-Ne želim, iako sam imao izbor, da im platim ni cent, radije ću provesti vrijeme u zatvoru, gdje ću se osjećati slobodnije nego da, recimo, moram provesti toliko dana u Vladi ili DPS-u. Ovo je klasičan politički progon i presuda, NATO "demokratija": na dan NATO saveza prije dvije godine donijeli su presudu, dvije godine kasnije, takodje, maltene, na dan NATO-a - u predvečerje najavljene ratifikacije u parlamentu, mimo građana, u atmosferi ogromne prevare i nasilja nad Crnom Gorom - preinačili su je u zatvor. Tako to rade atlantistički partneri: lokalni i globalni Milo. Nešto intimno: Idem u zatvor odmah, već u ponedeljak- što je najranija zakonska mogućnost - da bih bio kući na Vukov rođendan, tačno kada ističe poslednji zatvorski dan, 29. aprila- naveo je Milačić tada u izjavi dostavljenoj medijima.

 

Portal Analitika