Region

Tragedija kod Dubrovnika: U sudaru brodica najmanje dvoje mrtvih, pet osoba nestalo

Dvije osobe su poginule, a za pet se i dalje traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u sinoć sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade. prenosi Index.hr.
Tragedija kod Dubrovnika: U sudaru brodica najmanje dvoje mrtvih, pet osoba nestalo
Portal AnalitikaIzvor

- Još uvijek tragamo za osobama nestalim sinoć u havariji koja se dogodila u 21.20 sati u Koločepskom kanalu do koje je došlo nakon što je brod „Danče“ upućen u hitni medicinski prijevoz na ostrvo Mljet. Negdje ispred uvale Vrbova, četiri kabla od kraja, došlo je do sudara s gumenom brodicom, u kojoj je bilo devet osoba. Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod „Danče“ plovio sredinom kanala, a voditelj se uputio gumenjakom koji nije bio označen navigacijskim svjetlima. Bilo je i malo široka, a gumenjak se na radarskoj slici nije vidio. Dvije poginule osobe su pronađene, a još se utvrđuju identiteti svih putnika na gumenjaku. Tokom jutra ćemo pojačati traganje, a sve otežava i stanje mora 3, a snaga vjetra je 35-40 čvorova - precizirao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez.

Na mjestu nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim ozljedama. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U akciju traženja za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s ljekarskom pratnjom, službeni policijski brod, te motorni trajekt „Hanibal Lucić“. Putem obalne radijske postaje Dubrovnik emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Saopštenje su izdali i iz hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

- Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa saradnicima, državnom sekretarkom za more, Majom Markovčić-Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem, danas će se u Dubrovniku sastati sa voditeljima potražnih timova - navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Direktor Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je da su, nakon noćašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu, u tu bolnicu primljene dvije osobe, od koji je jedna teže, a druga lakše ozlijeđena.

- Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac, 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječnje, a drugi je muškarac, 1964. godište, koji je zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno - rekao je Bekić.

Izvor i foto: Index/F.Ć, Hina

Portal Analitika