Podgorica

Eko dom u centru Podgorice (Foto)

Podgorica je naš kutak planete i naš je cilj upravo da oplemenimo prostor u kome živimo, ali i da ukažemo da možemo i da hoćemo da učinimo naš grad boljim i ljepšim mjestom za život, kazao je gradonačelnik Slavoljub Stijepović na otvaranju IV Energetskih dana Podgorice.
Eko dom u centru Podgorice (Foto)
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, Energetski dani su dobra prilika da se građani informišu o energetskoj efikasnosti i načinima na koje mogu racionalno da koriste energiju.

- Energetska efikasnost ne podrazumjeva štednju niti odricanje na uštrb kvaliteta življenja, već domaćinski odnos prema sredini u kojoj živimo - dodao je on.

2604eko2

Ovim povodom, NVO Urbar je dizajnirao Eko dom, koji će se do kraja ove manifestacije nalaziti na glavnom gradskom Trgu nezavisnosti, nakon čega će biti premješten u Kraljev park.

Paviljon predstavlja urbanu instalaciju namjenjenu za igru djece, informisanje građana i kao dodatni interaktivni sadržaj koji uljepšava javni prostor.

- Eko dom je dom svih nas - i njegova je uloga da nas informiše i podsjeti koliko je značajno graditi energetski efikasne objekte - poručuju iz Urbara.

2604eko4

Iz ove nevladine organizacije su pojasnili da je paviljon Eko dom koncipiran tako da svojim oblikovanjem, upotrebom materijala i kroz njegovo ozelenjavanje prezentuje građanima značaj koji nosi održiva izgradnja objekata individualnog stanovanja i upotreba obnovljivih izvora energije prilikom njihove izgradnje.

Ovogodišnji slogan manifestacije „Kad brineš dovoljno, isplati se“ je, prema riječima gradonačelnika Stijepovića, podsticajan za sve da daju još veći doprinos budućem zajedničkom djelovanju na polju energetskog menadžmenta.

2604eko3
Portal Analitika