Crna hronika

Hronologija sukoba škaljarskog i kavačkog klana

Otvoreni rat između škaljarskog i kavačkog klana u kojem je bilo i kolateralnih žrtava počeo je 2014. godine nakon nestanka skoro 300 kilograma kokaina iz skladišta u Valensiji.
Hronologija sukoba škaljarskog i kavačkog klana
Portal AnalitikaIzvor

19. februara 2015: U Bloku V u vazduh je dignut „audi“ Milana Vujotića. Iste noći na Novom Beogradu ubijen je Cetinjanin Goran Radoman.

17. maja 2015: Životom je platio Budvanin Saša Marković. Utvrđeno je da je ubijen greškom, a da je meta bio njegov kum Goran Đuričković.

26. juna 2015: Ivan Lopičić ubijen je na kućnom pragu u kotorskom naselju Sveti Vrači, u ulazu zgrade u kojoj je živio. Lopičić je, prema podacima bezbjednosnih službi, bio blizak „škaljarskom klanu“.

27. oktobra 2015: Goran Đuričković ubijen iz snajpera u bašti svog lokala „Old fišermen“ u Budvi.

27. marta 2016: U naselju Rakite hicima iz pištolja ranjen je Vojin Stupar. On je zet Igora Božovića, koji je prije tri godine osuđen za šverc kokaina.

9. aprila 2016: Srđan Vlahović ubijen je u kotorskom naselju Dobrota. Ubica je pucao na Vlahovića dok je sjedio u automobilu iz kojeg je prodavao cigarete.

23. maja 2016: Na meti napadača bila je i supruga Radoja Zvicera - Tamara Zvicer. Napadači su ispalili nekoliko hitaca, ali ona tada nije povrijeđena.

2. juna 2016: Nepoznate osobe ispalile su više hitaca u vozilo kojim je upravljao Miloš Radonjić iz Kotora. To je bio četvrti napad na njega. Prema podacima iz policije, Radonjić je blizak saradnik Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

5. septembra 2016: Kotorani Goran Biskupović (28) i njegov prijatelj Miloš Bošnjak (25) ubijeni su kada je nepoznati napadač aktivirao eksplozivnu napravu dok su pontom išli ka porodičnoj kući Biskupovića u naselju Muo. Biskupović je bio član škaljarskog klana.

22. septembra 2016: Dalibor Đurić, član škaljarskog klana, ubijen je snajperom u spuškom zatvoru. Za učestvovanje u ubistvu osumnjičeni su Kotorani Miloš Trbo i Dejan Pavićević.

10. oktobra 2016: Cetinjanin Radomir Đuričković ubijen je na Cetinju. Đuričković je bio kum Gorana Radomana, a istragom je utvrđeno da iza ubistva stoji „kavački klan“. Za ubistvo Đuričkovića osumnjičeni su Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović.

7. decembra 2016: Budvani Đorđe Boreta i dr Dragan Zečević ubijeni su u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Zečević je bio slučajna žrtva. Istraga je ukazala da je likvidaciju naručio „kavački klan“. Za učestvovanje u ubistvu osumnjičeni su Vladimir Šmanja iz Banjaluke i srpski državljanin Miljan Bulatović. Potjernice su raspisane za četiri osobe.

19. decembra 2016: Marko Martinović (38) iz Podgorice za dlaku je izbjegao smrt kada je eksplozivna naprava aktivirana ispod njegovog automobila. Martinović je obezbjeđivao braću Igora i Jovicu Vukotića.

19. januara 2017: Đorđe Sekulović ubijen je u neposrednoj blizini Osnovne škole „Maksim Gorki“. Eksplozivna naprava je aktivirana ispod njegovog automobila. Teške povrede tada je zadobila Jelena Korać. Sekulović je bio povezan sa „kavačkim klanom“.

Izvor: Pobjeda

Foto: Radio Hercg Novi

Portal Analitika