Crna hronika

Krivična protiv Beranca zbog ilegalnog posjeda automatske puške

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su juče nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv G.D. (54) iz Berana - saopšteno je iz UP.
Krivična protiv Beranca zbog ilegalnog posjeda automatske puške
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, službenici CB Berane su, juče postupajući po operativnim saznanjima, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih materija kod građana, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi  G.D, i tom prilikom pronašli automatsku pušku M 70 kalibra 7,62 mm i jedan okvir u ilegalnom posjedu'', navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama, koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Portal Analitika