Fudbal

Darko Marković blizu trofeja na legendarnoj Grbavici

Grbavica opet živi snove! Poslije sezone nakon koje Željezničar nije uspio da izbori nastup na evro sceni, sarajevski ,,plavi“ pet kola prije kraja lideri su Premijer lige, učesnici polufinala Kupa, a već je i teoretski osiguran nastup u Evropi. Baš zbog toga „fudbalska groznica“ ponovo trese Sarajevo.
Darko Marković blizu trofeja na legendarnoj Grbavici
Portal AnalitikaIzvor

Željo je nakon remija u lokalnom derbiju uspio da savlada Radnik u Bijeljini, iskoristi kiks Zrinjskog protiv Slobode u Tuzli i pet kola prije kraja lider je Premijer lige. Po ko zna koji put centralna figura meča bio je crnogorski internacionalac Darko Marković, koji je dokazao daje u životnoj formi.

“Utisci su nevjerovatni. Prije dva kola remijem protiv Sarajeva izgubili smo prvo mjesto, a sada smo iskoristili remi Zrinjskog i opet smo lideri. Očekuje nas još pet utakmica, odnosno pet finala.” – kazao je za Arenu Darko Marković.

Tim sa Grbavica od oktobra ne zna za poraz u ligi, a sjajan niz dokaz je da Željo nije slučajno prvi.

“Izdržali smo nevjerovatnu seriju, jer smo imali sedam utakmica za 21 dan, ali sada imamo mali lakši ritam, pa se nadam da ćemo uspjeti da izdržimo trku do kraja. Sigurno je da smo prilično istrošeni, jer je godinu izguralo 11-12 igrača. Ovo je za nas već uspješna sezona, jer smo teoretski osigurali Evropu, što je bio primarni cilj, a istovremeno u trci smo za oba trofeja. Naravno, Željo je veliki klub, klub koji živi od trofeja i sigurno dabi jedan od dva pehara krunisao godinu.” – dodao je 29-godišnjivezista.

Bod znači

Željezničar finiš sezone dočekuje sa bodom prednosti u odnosu na Zrinjski, a do kraja sarajevski ,,plavi“ imaće mečeve protiv Radnika, Slobode i Krupe, kao i dva derbija Sarajevo i Zrinjski.

“Sigurno da ovaj bod prednosti znači i psihološki, ali i rezultatski. Bod je mali, ali istovremeno i veliki, jer ukoliko slavimo u na neki način ,,manjim“ mečevima, odnosno protiv Radnika, Slobode i Krupe, sigurno da smo u prednosti. Zrinjski je kiksao protiv Slobode i sada mora da se vadi u derbijima. Sa druge strane dobra stvar je što za dva kola igramo na svom terenu protiv Zrinjskog. Dakle, imamo lijepu priliku, ali s obzirom na nevjerovatnu seriju ništa nije slučajno, već smo zasluženo prvi.” – istakao je Marković.

Ponos Grbavice

Darko Marković na debiju je pogodio za Željezničar, bio u izboru navijača za najboljeg igrača lige, a odavno je postao miljenik ,,manijaka“. Sjajna atmosfera na Grbavici dodatno ga stimuliše…

“Igrati na Grbavici je čast. Nekako se sve poklopilo i rezultati Željezničara i izgradnja stadiona, pa grad živi za fudbalom, a na krilima tog ,,ludila“ jednostavno „meljemo”. Zbog toga se ne osjeća umor, iako sam većinu utakmica odigrao svih 90 minuta. Nadam se da će se lijepa priča završiti trofejom, jer smo to zaslužili.” podvukao je Darko Marković.

Arena

Portal Analitika