Fudbal

Biser svjetskog fudbala na raskršću

Najveći dragulj svjetskog fudbala i njegova budućnost uvijek su aktuelni na Apeninima. Čudo od djeteta Đanluiđi Donaruma nalazi se na raskršću sa svega 18 godina.
Biser svjetskog fudbala na raskršću
Portal AnalitikaIzvor

Ostati u Milanu, s kojim mu ističe ugovor u junu 2018. godine i za koji navija od malih nogu, ili otići u jednom od najvećih transfera u istoriji - a u redu čekaju Juventus, dva Mančestera, Real Madrid, Barselona, PSŽ...

Čudesni golman želi da ostane na San Siru i postane novi Maldini, ali njegov menadžer, kontroverzni Mino Rajola, traži od novih kineskih vlasnika veliku platu za svog igrača. Italijanski mediji tvrde da se radi o čak sedam miliona eura godišnje.

No, iako Kinezi žele da zadrže Donarumu po svaku cijenu, ima i onih koji smatraju da golman s 18 godina nikako ne bi trebalo da ima toliku platu.

"Od njega sve zavisi. Vidim koliko je zaljubljen u Milan i treba samo razmišljati vlastitom glavom. Ako bude želio da se obogati prvim ugovorom - napraviće veliku grešku. Najveću platu koju bi mu dao bilo bi oko 2,5 miliona eura i to je to, nikako sedam miliona eura. To bi bila ludost. Uostalom, ako postoji klub koji bi mu bio spreman ponuditi sedam miliona eura po sezoni, Milan bi trebalo da proda Donarumu za 150 miliona eura i završiti cijelu priču", jasan je bivši golman Rosonera Đovani Gali.

Legendarni golman je s Milanom od 1986. do 1999. godine osvojio dvije Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, te po jedan Skudeto, Kup i Svjetsko klupsko prvenstvo. 

"Vjerujem da će na kraju sve biti u redu, ali igrači danas ne mogu i ne smiju razmišljati samo o novcu. Naravno, siguran sam da Điđo gleda u budućnost i vidi sebe u Milanu, s kojim će puno toga osvojiti nastavi li ovako. Savjetujem mu da ostane u Milanu", zaključio je Gali.

Portal Analitika