Fudbal

Rekordni transfer: Luda borba velikana za Hrvata

Svi su bili uvjereni da će Ivan Perišić karijeru u sljedećem prijelaznom roku nastaviti u Mančester Junajtedu, ali u žestoku borbu uključio se i Čelsi.
Rekordni transfer: Luda borba velikana za Hrvata
Portal AnalitikaIzvor

Italijanski mediji nedavno su doznali da je Murinjo, koji je zaluđen Perišićem, odlučio da ponudi čak 60 miliona eura za hrvatskog reprezentativca. Međutim, pojavio se klub koji nudi više.

Čelsi, kojeg vodi Antonio Konte, nudi pet miliona eura više, a izgledno je da će Perišić na kraju sezone napuštiti Inter zbog ogromne ponude, ali i finansijskog Fer pleja.

Gazeta delo Sport navodi da je prodaja Perišića prioritet Interovim kineskim vlasnicima zbog finansijskog fer pleja. Od novca zarađenog prodajom 28-godišnjeg Hrvata milanski klub planira da dovede Sasuolovog Domenika Berardija i Fiorentininog Federika Bernardeskija, a jedna od opcija je i dovođenje Dresa Mertensa iz Napolija jer mu ugovor ističe na kraju sljedeće sezone.

Italijani pišu i da će žrtvovanje Perišića biti bolno za Inter jer je on trebao biti vođa ove ekipe zato što su ostali najbolji igrači uglavnom mlađi od njega.

Njegov transfer bio bi rekordni transfer nekog hrvatskog igrača, i to ubjedljivo. Ako ga neko plati 65 miliona eura, to bi značilo da je Perišić doveden za veći iznos nego dosadašnji rekorderi Luka Modrić i Mateo Kovačić - zajedno! 

Portal Analitika