Politika

KATIĆ: Program ćemo ostvariti do posljednjeg slova

Demokratska Crna Gora prvi put učestvuje na lokalnim izborima u Herceg Novom. Nosilac liste ,,Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele“ Stevan Katić smatra da građani Herceg Novog nakon dužeg vremena konačno imaju kredibilnu alternativu. U razgovoru za Pobjedu ističe da su Demokrate u prilici da same pobijede DPS u Herceg Novom.
KATIĆ: Program ćemo ostvariti do posljednjeg slova
Portal AnalitikaIzvor

– Svakodnevno nam građani pristupaju, daju nam ogromnu podršku koja je trenutno na nivou od oko 30 odsto. U svakoj novskoj kući naši mladi volonteri doživljavaju nevjerovatan prijem. Njima se vjeruje, jer se i nama vjeruje – kaže Katić.

POBJEDA: Koji su vam prioriteti u predizbornoj kampanji i šta nudite građanima ukoliko nakon 7. maja budete dio lokalne vlasti?

KATIĆ: Demokrate su do sada bezbroj puta dokazale da za nas riječ ima snagu zakona, pa smo zato i napravili sveobuhvatan i realan program za koji dajemo riječ da ćemo realizovati do posljednjeg slova. Izdvojio bih kao prioritete: opstanak Bolnice Meljine, očuvanje Instituta ,,Dr Simo Milošević“ od štetne privatizacije, raskidi ugovora za sve privatizacije koje su uništile nekadašnja vodeća preduzeća, infrastrukturno opremanje grada, rekonstrukciju šetališta, izgradnju novih parking prostora, nove i moderne autobuske stanice… Stvorićemo uslove za nova radna mjesta u privredi kroz olakšice za investitore, borba za što veću decentralizaciju lokalne samouprave, donošenje strategije razvoja opštine i prostorno-planskih dokumenata koji su osnov razvoja našeg grada. Takođe ćemo sa koncesionarom puta Meljine – Petijevići dogovoriti postepeno ukidanje naplate putarine, jer to narušava imidž našeg grada, zatim staviti tačku i konačno pustiti u rad kanalizacioni kolektor, povećati socijalna davanja za najugroženije stanovnike i omogućiti svima da žive život dostojan svakog čovjeka.

POBJEDA: Vjerujete li da cjelokupna opozicija može osvojiti dovoljno mandata da preuzme vlast u Herceg Novom?

KATIĆ: To je bez ikakve dileme. Zapravo, sve upućuje na to da će samo Demokrate po glasovima nadmašiti Demokratsku partiju socijalista. Ni ovog puta, kao ni u Budvi i Kotoru, neće im pomoći njihovi sateliti i organizovane kriminalne grupe.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika