Fudbal

Skandal: Barsa će večeras u El Klasiku rizikovati poraz od 3:0 za zelenim stolom!?

Burno je u Španiji uoči večerašnjeg El Klasika (20:45 sati). Real u najveći fudbalski derbi na svijetu ulazi sa tri boda više od drugoplasirane Barselone i utakmica u Madridu može odlučiti prvaka.
Skandal: Barsa će večeras u El Klasiku rizikovati poraz od 3:0 za zelenim stolom!?
Portal AnalitikaIzvor

Osim tri boda, velika Realova prednost je i što je Nejmar, jedan od najboljih igrača Barselone, kažnjen suspenzijom. To je veliki hendikep za Barselonu jer je brazilski as ove sezone za aktualnog nosioca duple španske krune postigao 15 golova, a čak 24 namjestio.

Barselona se žalila i tražila smanjenje kazne kako bi njihova zvijezda ipak igrala protiv Reala, ali nadležna komisija Španskog fudbalskog saveza je to odbila. Međutim, Barselona nije odustala i poslala je žalbu Španskom sportskom arbitražnom sudu. 

U subotu je trebalo da se sastane Španski sportski arbitražni sud, ali nije mogao pronaći svoja dva člana. Iz suda su optužili Barselonu da se kasno žalila i da nisu imali dovoljno vremena uopštee organizovati zasjedanje. 

Sada postoji sumnja može li Nejmar igrati, odnosno hoće li Barselona biti kažnjena porazom 3:0 za zelenim terenom ako Brazilac večeras istrči na Santijago Bernabeu. Sud je poručio Barseloni da Nejmar nema pravo nastupa, ali su Katalonci uzvratili saopštenjem u kojem navode da i dalje čekaju odluku Suda.

Luis Enrike je otkrio da slaže ekipu i sa Nejmarom, ali i bez njega, a Brazilac sa sagračima ipak putuje u Madrid. I glavne stranice najvećih španskih sportskih medija donose pitanje "Sa Nejmarom ili bez?!".

Index.hr

sport230417
Portal Analitika