Svijet

Italijani snimaju seriju o skandalima u Vatikanu

Italijanska producentska kuća „Leone Film Group“ koju je osnovao Serđo Leone, snimaće TV seriju na engleskom o „Vatiliksu“ - nizu skandala koji su potresali Vatikan.
Italijani snimaju seriju o skandalima u Vatikanu
Portal AnalitikaIzvor

Ta grupa je kupila prava za ekranizaciju dvije knjige italijanskog istraživačkog novinara Đanluiđija Nucija u kojima on upozorava na raskoš i korupciju u Vatikanu.

To su knjige „Via Crucis“ o finansijskim podvalama u Vatikanu, objavljena u decembru 2015. godine, te „Njegova visost“ iz maja 2012. godine o tajnim dokumenatima koje je od pape Benedikta XVI ukrao njegov šef posluge, a koje govore o korupciji, spletkama, osujećenim karijerama i spornim izborima u toj maloj državi.

- Kada sam počeo da pišem te knjige 2008. godine, ušao sam u intrigantni svijet praćenja, susreta i odnošenja dokumenata od pape. To je igra sjena i slabosti, sačinjena od seksa, afera i novca. Želim da svijet zna da se konačna bitka između dobra i zla vodi u Vatikanu - kazao je Nuci, te precizirao da je zadovoljan što će serija biti snimljena na engleskom jer se radi o „svjetskoj istoriji koja ne uključuje samo Vatikan, već mnoge zemlje svijeta“.

Izvor i foto: Hina/Reuters/Max Rossi

Portal Analitika