NATO

Slovačka kvalitetan partner CG

Slovački ambasador u Podgorici, Roman Hloben, saopštio je da njegova zemlje podržava spoljno-političke cijeve Crne Gore.
Slovačka kvalitetan partner CG
Portal AnalitikaIzvor

Sa Hlobenom je danas razgovarao generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović.

"Ambasador Hloben je pohvalio izvanredne uspjehe Crne Gore u evroatlantskim integracijama, ističući da njegova zemlja snažno podržava spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore, te da će nastaviti da bude kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na svim poljima saradnje", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ivanović je, kako je saopšteno, informisao ambasadora o napretku Crne Gore u realizaciji svojih razvojnih prioriteta, kao i o onim koji se tiču vanjske i regionalne politike.

"Sagovornici su se saglasili da su razmjena iskustava na polju NATO integracija od velikog značaja za Crnu Goru. Ivanović se zahvalio na podršci koju Slovačka Republika pruža Crnoj Gori u obuci kadrova Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Ambasador Hloben je istakao uvjerenje da će dalja saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane biti značajno osnažena, na šta svakako ukazuje i predstojeća posjeta ministra odbrane Slovačke Republike Crnoj Gori kao budućoj članici NATO saveza", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Portal Analitika