Politika

Konatar odgovorio DPS-u: Lako je zaključiti kome je "patriotizam" posljednje utočište

''Znaju dobro građani Crne Gore kako je DPS 'štitio' njihove interese u proteklih 27 godina. Nažalost, to građani najbolje vide po stanju svojih novčanika ili po broju nezaposlenih članova porodice i prijatelja, bez obzira koliko nepotpisanih saopštenja stiglo iz DPS-a. Kad god se DPS sakrivao iza državnih interesa Crna Gora je gubila, građani su pljačkani, a oni se bogatili“, ističe u odgovoru na sopštenje iz DPS-a potpredsjednik Građanskog pokreta URA – Miloš Konatar.
Konatar odgovorio DPS-u: Lako je zaključiti kome je "patriotizam" posljednje utočište
Portal AnalitikaIzvor


''I to na čelu sa Đukanovićem, odobrila pljačku građana u iznosu od 4 miliona eura a  iz DPS-a  još jednim nepotpisanim saopštenjem kažu da su štitili interese Crne Gore. Štitili su ih na isti način kao i preostalih 190 miliona palih garancija koje su platili građani Crne Gore, a sve pod pokroviteljstvom Đukanovićeve i Lukšićeve vlade'', ističe Konatar.
 
On podsjeća da, kao i sada za „Primorku Bar“, iz DPS-a su nas početkom '90 ubjeđivali da „ratom za mir“ štite interese Crne Gore. 

''Oni su „štitili“ interese i za sobom ostavili sramotu, spaljene kuće i izgubljene živote. „Štitili“ su interese i onda kada su deportovali nedužne ljude. Pa je došao i čuveni tranzit cigareta, i tu su oni „štiteći“ interese građana sebe enormno obogatili. A onda su odlučili da privatizuju najbolje i najvrednije privredne subjekte po već uigranom scenariju - Crna Gora gubi, građani se pljačkaju, a oni se bogate. Je li potrebno uopšte i spominjati drugog čovjeka DPS-a,vašeg Svetozara Marovića? Sjećate li se kako je on „štitio“ državne interese, dok ste se usiljeno smijali njegovim „filozofskim“ govorima na predizbornim skupovima DPS-a?“ stoji između ostalog u odgovoru potpredsjednika pokreta URA
 
Konatar ističe da smo danas došli do „Primorke Bar“ poslije godina u kojima se DPS klela u Marovića i „štitila“ državne interese rasprodajom najvrednijih državnih resursa, ostavivši ljude bez posla zatvaranjem fabrika. 

''Dok se šef Đukanović sa sebi najodanijim ljudima enormno obogatio. I sada iz nepotpisanog saopštenja čitamo već poznatu priču: „štitili smo interese Crne Gore“, i opet su te njihove interese građani platili sa 4 miliona eura! Gospodo iz DPS-a, Crna Gora bi danas bila slobodnija, pravednija i bogatija samo da vi niste „štitili“ državne interese. Crna Gora će vas preživjeti i vrlo brzo će biti slobodna, a budućim generacijama ostavljamo opomenu da nikada više ne dozvole da neko „štiti“ građane kao što ste to vi radili prošlih 27 godina'', zaključuje Konatar.

Portal Analitika