Muzika

Direktori, Dado Topić i Sleepin Pillow na Bedem festu!

Tročlana ekipa Bedem festa ovih dana boravi na 26.Jadranskom Sajmu turizma u Budvi gdje je predstavila festival koji će se ove godine, osmi put zaredom, na staroj gradskoj tvrđavi u Nikšiću održati u periodu od 24 do 26.avgusta. Sajam turizma organizatori Bedem festa su iskoristili i da najave nove izvođače, osim već predstavljenih Zvonka Bogdana i Bisere Veletanlić. Na gradskoj tvrđavi nastupiće i Dado Topić, kao i beogradski pank sastav „Direktori“ i 'Sleepin Pillow' iz Soluna.
Direktori, Dado Topić i Sleepin Pillow na Bedem festu!
Portal AnalitikaIzvor

„Bedem fest je drugačiji i uvijek originalan iz razloga što najveću pažnju posvećujemo pažljivoj selekciji svojih izvođača“, kazao je Petar Šundić izvršni direktor festivala.

Priznao je da ih iznenađuje činjenica da je Bedem fest jedini crnogorski muzički festival koji se već četvrtu godinu zaredom pojavljuje kao partner Sajma turizma, posebno ako se uzme u obzir činjenica da Nikšić tek gradi svoju poziciju poželjne i nezaobilazne turističke destinacije, dok je Budva već odavno lider na toj poziciji.

On je pozvao na uvezivanje manifestacija i festivala u Crnoj Gori i regionu. 

„Nikšić i svi drugi gradovi svojom ponudom i svojim geografskim položajem moraju pronaći i valorizovati resurse i potencijale svog razvoja. Nikšić je grad rockenrolla i čelika. I piva nikšićkoga. Pogodno je tle da ostane grad boema i pjesnika, nosilac avangarde i alternative kao što je uvijek i bio. Ponosni smo na činjenicu da  želimo da svim ljudima koji planiraju svoj godišnji odmor u predsezoni predstavimo i promovišemo turističko-kulturološku ponudu i da animiramo potencijalne posjetioce“, kazao je Šundić.

Prema njegovim riječima manifestacioni, ili  festivalski, turizam postaje generator razvoja prije svega lokalnih zajednica.

„Festivali su promoteri gradova,  putokazi koje ne treba zaobići. Tu smo i to treba ponavljati, prije svega nama samima, jer sa drugima nemamo problem“, poručio je Šundić.

Govoreći na Sajmu na temu „Bedem fest kao primjer dobre prakse, festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije“ Šundić je podsjetio i na to koliko je važna mjera uklopljenosti i uključenosti lokalne zajednice u održivost jednog projekta. 

Ove godine Ambasada Republike Grčke u Crnoj Gori je zemlja partner Bedem festa.

„Drevne zidine bedema savršeno će se uklopiti sa grčkom kulturom i mistikom, što ćemo i dokazati nastupom benda 'Sleepin Pillow' iz Soluna koje toplo preporučujemo svim našim posjetiocima“, poručio je Šundić.

U saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, a povodom obilježavanja realizacije 30 godina „Erasmus +“ programa, Bedem fest narednih dana planira da u Nikšiću i Podgorici organizuje programe za osve ljubitelje elektronske i alternativne muzike.

Portal Analitika