Fudbal

LE: Večeras revanši četvrtfinala, ima li straha na Old Trafordu?

Iako mu je večeras (21.05) dovoljan i remi bez golova, Mančester junajted će strahovati protiv Anderlehta u revanšu četvrtfinala Lige Evrope.
LE: Večeras revanši četvrtfinala, ima li straha na Old Trafordu?
Portal AnalitikaIzvor

,,Crveni đavoli” nemaju pravo na grešku, Liga Evrope im je praktično jedini put do Lige šampiona. U Briselu je bilo 1:1, ali je nakon toga ekipa Žozea Murinja savladala Čelzi u prvenstvu i dobila novu dozu samopouzdanja uoči finiša sezone.

- Kao prvo, ako ne primimo gol, sigurno prolazimo i to je veoma važno u ovom trenutku. Istovremeno, Anderleht zna da mora postići gol ukoliko želi da izbjegne eliminaciju. Igramo kući i znamo da nam učinak na našem terenu u Premijer ligi nije baš najbolji, ali smo u Ligi Evrope slavili svaki put - kazao je Murinjo na pres konferenciji.

Iako je poznat kao trener koji voli i zna da igra na rezultat, menadžer Junajteda poručio je da neće čuvati 0:0.

- Da li ćemo igrati na 0:0? Naravno da ne - istakao je Murinjo, koji neće moći da računa na Huana Matu, Krisa Smolinga i Fila Džounsa.

,,Vatreno” će biti u Istanbulu, gdje će Bešiktaš pokušati da nadoknadi 2:1 iz prvog meča protiv Liona. Ta utakmica imala je neslavan uvod nakon što su navijači turskog kluba upali na teren i na kratko prekinuli meč.

- Treba da zaboravimo na ono što se desilo u Francuskoj i hladne glave odigramo ovu utakmicu. U prvom me-ču smo vidjeli da možemo da igramo protiv Liona, ali smo i vidjeli koliko oni mogu biti opasni - izjavio je Šenol Guneš, trener Bešiktaša.

Lionu nije svejedno, za prolazak u polufinale najvjerovatnije će mu trebati bar jedan gol.

- Čeka nas paklena atmosfera, ali ne smijemo dozvoliti da utiče na nas. Pred nama je ogroman izazov, da izdržimo taj pritisak - rekao je trener ,,lavova” Bruno Genesio. 

Večeras

21.05 - Bešiktaš - Lion (prvi meč 1:2)

21.05 - Genk - Selta (2:3)

21.05- Man. junajted - Anderleht (1:1)

21.05 - Šalke - Ajaks (0:2)

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika