NATO

Darmanović primio delegaciju američkog Kongresa

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas, 19. aprila, sa delegacijom američkog Kongresa, na čelu sa kongresmenom Devinom Nunesom, koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.
Darmanović primio delegaciju američkog  Kongresa
Portal AnalitikaIzvor

Kongresmen Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlanskom putu i iskazao punu podršku njenom predstojećem članstvu u NATO, što je, između ostalog, potvrđeno i nedavnim okončanjem postupka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Sjedinjenim Državama. Ohrabrio je nastavak napora u pravcu daljeg jačanja institucija sistema, demokratizacije društva i ekonomskog razvoja. 

darmanovic1

Ministar Darmanović je zahvalio na podršci koju su Sjedinjenje Države odnosno američki Kongres, u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evroatlanskih aspiracija. Naglasio je da Crna Gora ostaje posvećena reformama i da će kao nova saveznica nastaviti da konstruktivno doprinosi zajedničkom sistemu vrijednosti i regionalnoj stabilnosti.

U kontekstu predstojećeg punog članstva Crne Gore i savezništva u okviru NATO, razmijenjena su mišljenja o potencijalima za dalju nadgradnju strateškog partnerstva dvije države i modalitetima suočavanja sa bezbjednosnim i drugim izazovima na regionalnom i globalnom planu.

Portal Analitika