Politika

Bečić: Crna Gora se nagledala ekstremizma sa raznih strana političke scene

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Đorđem Latinovićem i tom prilikom su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović.
Bečić: Crna Gora se nagledala ekstremizma sa raznih strana političke scene
Portal AnalitikaIzvor

''Bečić je uvaženom ambasadoru predočio da su Demokrate politički subjekt koji je u stanju da pomiri Crnu Goru i njene građane. Demokrate su politički subjekt koji objedinjuje ljudi svih vjera i nacija, subjekt koji generiše i promoviše novu vrijednost i novu generaciju stručnih i nekompromitovanih političara, subjekt koji će sigurno pobijediti DPS na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom, ali i u svim drugim opštinama u Crnoj Gori, saopštio je Bečić'', navodi se u saopštenju Demokrata.
 
Kako se u saopštenju dodaje, Bečić je naglasio da Crna Gora i njeni građani su se nagledali ekstremizma sa raznih strana političke scene. 

''A tamo gdje ekstremizam bitiše i caruje, tamo caruje i kriminal i korupcija. Svaki ekstremizam po prirodi stvari, hrani  i prikriva kriminal i korupciju'', dodao je Bečić.
 
U saopštenju se navodi da je Bečić upoznao Latinovića i sa činjenicom da su naše Mlade demokrate, u okviru izuzetno zahtjevne kampanje, na potpuno volonterskoj osnovi, obišle više od 8000 domaćinstava u Herceg Novom. Rezultati kampanje pokazuju da Demokrate bilježe rast od 100% u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, saopštio je Bečić visokom gostu.
 
''Kada su u pitanju NATO integracije , predsjednik Demokrata je upoznao ambasadora da se Demokrate, kako je to naznačeno i u Programu partije, isključivo zalažu za referendum. Referendum bez alternetive je naše opredjeljenje, jer nema tog političkog subjekta koji može reći da su svi njegovi birači za jednu ili drugu opciju. Zato niko ne može odlučivati u ime građana, do njih samih, a odluka građana, kakva god bila, ima nesporni legitimitet, snagu i trajnost. Onaj ko želi da u podijeljenoj Crnoj Gori po tom pitanju, odluku o pristupanju Crne Gore NATO-u donese u  Skupštini, koja je uz to i poluprazna, ima namjeru da dijeli  i svađa Crnu Goru i njene građane. Bečić je naglasio da će izbjegavanje referenduma i najavljena odluka nelegitimne većine u Skupštini o pristupanju Crne Gore NATO savezu, bez konsultovanja građana, biti udarac na osnovne principe demokratije'', ističe se u saopštenju. 
 
Na kraju sastanka, Bečić i Latinović su konstatovali da bi saradnja koju Bosna i Hercegovina i Crna Gora ostvaruju na svim poljima i naši dobrosusjedski odnosi trebalo da posluže kao primjer svim zemljama na Balkanu koji bi trebalo da slijede. 

Portal Analitika