Politika

Simović: Uvođenje novih smjerova poboljšaće turističku ponudu

Socijaldemokrate Herceg Novog će se zalagati za što kvalitetnije i dostupnije obrazovanje svim stanovnicima ovog grada, kao i poboljšanje uslova, kako u smislu obrazovanja tako i obrazovne infrastrukture, saopštio je Portalu Analitika Igor Simović, kandidat na odborničkoj listi "Socijaldemokrate ".
Simović: Uvođenje novih smjerova poboljšaće turističku ponudu
Portal AnalitikaIzvor

Oni smatraju da je neophodno proširiti kapacitete za predškolsko vaspitanje u vrtićima “Naša radost”, a tokom ljetnje sezone povećati kapacitete za smještaj djece, pogotovo imajući u vidu radno vrijeme turističkih radnika i stanovništva koje ima promijenjen režim rada zbog turističke sezone.

"Potrebno je nastaviti sa realizacijom projekta izgradnje škole u Igalu, kao i poboljšati uslove rada u područnim odjeljenjima svih osnovnih škola, ali i srednjoškolskog centra “Ivan Goran Kovačić”, pogotovo u dijelu obučavanja učenika koji su zainteresovani za rad u turizmu.

Kao partija koja se zalaže za snažan ekonomski razvoj, a šansu za razvoj Herceg Novog najvećim dijelom vidimo u razvoju turizma, smatramo da bi bilo korisno uvođenje novih smjerova koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude, ali i zapošljavanju mladih", saopštili su oni.

U cilju motivacije i podsticanja mladih, zalagaće  se, dodaju, za osnivanje Fonda, iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika/studenata iz svih oblasti obrazovanja,a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

"Socijaldemokrate društveni napredak posmatraju kroz dostupnost i kvalitet obrazovanja, te ćemo u naredne četiri godine veliku pažnju posvetiti upravo unapređenju ove oblasti u Herceg Novom", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika