Fudbal

LŠ: Barsa želi novo čudo, u Monaku se sprema goleada

,,Més que un club“, u prevodu ,,više od kluba“, moto je koji opisuje veličinu fudbalskog kluba sa ,,Nou Kampa“ i njegov značaj za Katalonce.
LŠ: Barsa želi novo čudo, u Monaku se sprema goleada
Portal AnalitikaIzvor

Više od čuda - moći ćemo da napišemo ukoliko ,,blaugrana“ večeras eliminiše Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona. Ekipa Luisa Enrikea izgubila je u Torinu 3:0, na pragu je eliminacije, ali… I u osmini finala Barsa je bila otpisana nakon prvog meča sa PSŽ-om i poraza 4:0. Svi znaju kako je završen revanš.

Lionel Mesi i društvo slavili su, istina uz pomoć sudija, 6:1 i kreirali jedan od najnevjerovatnijih preokreta ikada. Da li je Barselona spremila novi spektakl?

- Ako poredim ovaj revanš sa onim protiv PSŽ-a, podsjećam da smo tad morali da damo četiri gola, a sad samo tri da bismo otišli u produ- žetke. S tim što uvijek moramo da imamo na umu da će nam biti potrebno i pet, ukoliko rival da jedan - rekao je Luis Enrike.

- Nijesmo tražili savršen meč pred duel sa Francuzima, ne tražimo ga ni sad. Potrebno je samo da smirimo igrače, jer nijesu navikli da budu ti koji jure rezultat.

Barsa u posljednje vrijeme ne igra na najvišem nivou, ali od ekipe koja ima toliku klasu uvijek se može očekivati da ,,eksplodira“.

- Raspored je takav da u aprilu imamo dosta obaveza. Volio bih da sam sad na Maldivima, ali realnost je drugačija. Poslije Sosijedada trenirali smo samo dva puta. Ako prvi gol damo na vrijeme, drugi će postići ,,Nou Kamp“, a treći će onda pasti sam od sebe. A ako Juve misli da nam da dva komada, onda ćemo mi njemu šest - uvjeren je Enrike.

Navijačima je poručio da ne napuštaju stadion u 80. minutu.

- Oni koji su preživeli PSŽ imaju još jednu šansu da prisustvuju istorijskom povratku. Nemamo što da izgubimo. Juventus praktič- no ima polufinale u džepu, a naše je da odlučimo da li da se branimo ili da napadamo. Moramo da napadamo, da napadamo, da napadamo i kad se odmorimo opet da napadamo - poručio je Enrike.

Pobjeda Juventusa u Torinu iznenadila je samo one loše upućene u fudbal.

- Moramo biti pametni u odabiru kad da napadnemo, kad da se branimo. Pretpostavljam da se Barselona nije mnogo promijenila za samo sedam dana - to je ekstra kvalitetan tim, što smo znali i u Torinu. Moramo biti pametni, jasnih namjera i da ne mislimo o rezultatu. Izaći ćemo na teren i pokušati da upišemo novu pobjedu - istakao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

,,Stara dama“ može da računa na Paula Dibalu, koji je zbog povrede zamijenjen u posljednjem kolu italijanske Serije A. Argentinac je u Torinu dao dva sjajna gola, nokaut Barse kompletirao je Kjelini.

- Ne mislim da su se Barsine slabosti u defanzivi promijenile tokom ovog kratkog perioda. Moramo to da iskoristimo - zaključio je Alegri. 

Monako je i u Dortmundu pokazao da je ekipa koja igra najljepši fudbal ove sezone. Slavio je 3:2 i uradio veliki posao na putu do polufinala.

- Navikli smo da igramo na određeni način i ne želimo da mijenjamo naš DNK. Možda će nam za prolaz biti potrebno da damo gol. Očekujemo mnogo jaču Borusiju, vraćaju im se Kastro i Rojs koji su veoma važni za njih - rekao je trener Monaka Leonardo Žardim.

Meč u Dortmundu imao je lošu uvertiru u bombaškom napadu na autobus Borusije. ,,Milioneri“ moraju da zaborave na sve probleme i u Kneževini krenu na sve ili ništa.

- Naš zaštitni znak su golovi. Napadaćemo od prvog do 90. minuta - najavio je trener Tomas Tuhel.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika