Crna hronika

Čelnik budvanskog vodovoda hapšen zbog razbojništva, Krapović: Đurašević će biti smijenjen

Među pojedinim kadrovima koji vode Budvu, a čije su reference upitne, nalazi se i Igor Đurašević, predsjednik Odbora direktora javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, pišu Dnevne novine.
Čelnik budvanskog vodovoda hapšen zbog razbojništva, Krapović: Đurašević će biti smijenjen
Portal AnalitikaIzvor

I dok je kod velikog broja novih budvanskih funkcionera problem neodgovarajući stručna sprema i nepostojanje radnog iskustva, kod Đuraševića je mnogo teži slučaj. Naime, prema saznanjima Dnevnih novina, Đurašević je u vrijeme studiranja u Beogradu, uhapšen zbog 20 teških razbojništava zajedno sa još jednom osobom.

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, nakon što je dobio ovu informaciju, kazao je sinoć Dnevnim novinama da “Đurašević od danas više neće biti na toj funkciji”.

Upadao u butike?

Srpski medij Glas javnosti objavio je prije nekoliko godina da je „Igora Đuraševića sa Svetog Stefana (23) i Novobeograđanina Gorana Bulića (22) uhapsila policija zbog sumnji da su počinili oko 20 razbojništava… Đurašević je sam ili sa kolegom upadao u butike i uz prijetnju oružjem od prodavca otimao pazare, mobilne telefone, robu i sve vrednije stvari…

Otete stvari prodavao je preko oglasa u dnevnim listovima u Beogradu ili Crnoj Gori. Preciznu evidenciju o iznosima otetog novca, stvarima i sumama koje su dobijali prilikom prodaje, Đurišić je vodio na posebnoj disketi.

Uz krivičnu prijavu Đurašević i Bulić su privedeni istražnom sudiji okružnog suda u Beogradu“, objavljeno je tada u sprskom mediju.

Tragom ove informacije do koje su DN došle pretražujući arhivu medija, obratili su se Demokratama Crne Gore čiji je Đurašević bio visoki funkcioner i član Glavnog odbora.

Pitali su da li im je poznato da je njihov kadar bio hapšen zbog razbojništva i dobili odgovor da nijesu bili u posjedu takvih informacija i da Đurašević nije njihov član od 28. novembra prošle godine.

„Demokrate nijesu u saznanju da je Igor Đurašević izvršio bilo kakvo krivično djelo, posebno ne ono djelo koje je predmet vašeg pitanja“, navodi se u odgovoru Dnevnim novinama. Podsjećaju da saglasno Članu 12 Statuta Demokratske Crne Gore, član ove stranke može biti svaki punoljetni građanin CG koji prihvata Statut u Program i potpiše pristupnicu. Međutim, ukoliko neko uloži prigovor koji stranački organi uvaže, pristupnica se poništava.

Demokrate na kraju odgovora poručile su Dnevnim novinama da „ukoliko dođu do konkretnih dokaza o izvršenom krivičnom djelu od strane bilo kog člana ili funkcionera Demokrata objave dokaze u listu ili dostave Demokratskoj CG i oni će takvog člana odmah isključiti iz partije“.

Da li formalno napuštanje Demokrata, ima bilo kakve veze sa nestašlucima Đuraševića iz studentskih dana, ostaje nepoznanica. No, on je kao kadar ove partije došao na mjesto predsjednika Upravnog odbora budvanskog Vodovoda.

Odluka o imenovanju Đuraševića u Upravni odbor budvanskog Vodovoda objavljena je u Službenom listu Crne Gore 7. februara ove godine, a potpisao je predsjedavajući SO Budva Miomir Pejović, inače potpredsjednik Demokrata Crne Gore. Dakle, sigurno nije došao kao “nestranačka ličnost”.

Đurašević je u svakom slučaju veoma preduzimljiv, pa je odbor na čijem je čelu vrlo brzo po njegovom preuzimanju te funkcije, smijenio direktora tog preduzeća Milenka Medigovića i imenovao Marka Radomana, doskorašnjeg izvršnog direktora „Lovćen filma“.

Đurašević se ne javlja

Dnevne novine su pozvale Igora Đuraševića, s namjerom da čuju njegovu verziju ovog slučaja, kao i kakav je bio epilog nakon hapšenja i sumnjičenja za 20 razbojništava, ali nijesu uspjeli da saznaju.

Na broj za koji su dobili informaciju da ga koristi Đurašević javio se muški glas, pitao ko treba Igora i zašto, a kada se novinar DN predstavio, odgovoreno je da predsjednik Upravnog odbora budvanskog Vodovoda sada ne može da se javi i da će se javiti kasnije.

Umjesto njega, kasnije se javio predsjednik budvanske opštine najavljujući Đuraševićevu smjenu.

Krapović smjenjuje Đuraševića

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kazao je sinoć Dnevnim novinama da Igor Đurašević više neće biti predsjednik Upravnog odbora Vodovoda Budva.

“Nakon što je Vaš list uputio pitanje Demokratama o ovom slučaju, obavio sam razgovor sa gospodinom Đuraševićem i mogu vas obavijestiti da on od danas više neće biti na toj funkciji. Ova odluka, naravno, mora biti formalizovana na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Budva.

Demokrate su partija koja se zalaže za apsolutno poštovanje zakona i neumitno ćemo ostati jedinstveni na tom putu. To važi, kako za mene, tako i za Aleksu Bečića, pa i Đuraševića. Potpuno je svejedno ko je u pitanju, svi koji predstavljaju Demokratsku Crnu Goru su apsolutno čisti i tako će i ostati, nebitno o kome se radi”, kazao je Krapović Dnevnim novinama.

cdm

Portal Analitika