Politika

DSP i dio pljevaljskog DF-a kod Alekse Bečića

Demokratska stranka pravde (DSP) i dio pljevaljskog Demokratskog fronta najavili su da će najkasnije za vikend kolektivno preći u Demokratsku Crnu Goru.
DSP i dio pljevaljskog DF-a kod Alekse Bečića
Portal AnalitikaIzvor

To su u odvojenim izjavama nagovijestili predsjednik DSP SvetislavPerišić i odbornik u pljcvaljskom parlamentu Ni­kola Rovčanin. Perišić je u izjavi za Pobjedu kazao da od osnivanja DSP-a postoji snažan zahtjev baze da se kolektivno pristupi stranci Alekse Bečića.

- Najkasnije za vikend ćemo donijeti konačnu odluku. Pri­stupanje Demokratama bi vo­dilo daljem objedinjavanju opozicije i uspješnijoj borbi protiv režima - kazao je Peri­šić koji je stranku formirao nakon razlaza sa predsjedni­kom Demokratske narodne partije Milanom Kneževi­ćem.

Iz Demokratskog fronta je nekoliko puta saopšteno da iza formiranja DSP-a upravo stoji Bečić.

Perišić tvrdi daje osnivač­kom Kongresu DSP-a prisu­stvovalo 170 bivših članova DNP-a, na kojem su doneseni i statut i program, ali da nijesu podnijeli zahtjev za registra­ciju upravo zbog zahtjeva ba­ze da pristupe Bečiću.

I bivši odbornik Demokratskog fronta iz Pljevalja Nikola Rovčanin najavio je masovni prelazak preko 100 funkcionera i aktivista Demokrat­skog fronta u Demokratsku Crnu Goru. On je saopštio da će u Demokrate preći dva od­bornika kao i dio Demokrat­skog fronta iz Pljevalja.

- Politički kompromis je za interesne grupe žedne moći i pozicija nešto što im ne odgo­vara, jer žele sve za sebe i rade samo zbog sebe. Sistem, „stranka - to sam ja" i „ako ne podržavaš mene radiš protiv stranke" je nešto što uništava opoziciju. Zato je sasvim prirodna reakcija dijela odbornika, funkcionera, članova i glasa­ča Demokratskog fronta da potraže drugi politički prostor. Demo­krate su svjež vazduh u zagušljivoj opozici­onoj prostoriji Demokrat­skog fronta Pljevlja u kojoj „niko ni sa kim ne može" i svi misle da su baš oni rođeni i vječni lideri - rekao je Rovča­nin u emisiji Radio-televizije Pljevlja „Iz oštrog ugla". Osim Rovčanina u Demokra­te će preći i odbornik Bojan Krvavac.

Prelasci iz DF-a u Demokrate su posljednjih mjeseci zabi­lježeni i u Herceg Novom i Bijelom Polju, a pokušaji vr­bovanja su zabilježeni u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori.

Rovčanin siguran da će Demokrate biti najjače u opoziciji

Rovčanin je siguran da će Demokrate za nekoliko mjeseci biti pojedinačno naj­moćnija opoziciona snaga, na radost svih građana Pljevalja.

- Nema sumnje da će građani dati prednost mladosti i da će raču­nati na energiju koja će donijeti istinske promjene - rekao je Rovčanin.

Pobjeda

 

Portal Analitika