Politika

Milorad Vuletić: Ozbiljni političari ne trguju nacionalnim interesima

Pozivam opoziciju da dođe na sjednicu parlamenta kada se bude glasalo o ulasku Crne Gore u NATO, jer se sa strateškim državnim interesima ne smije trgovati - kazao je u razgovoru za Pobjedu Milorad Vuletić, poslanik DPS-a i član Odbora za bezbjednost i odbranu.
Milorad Vuletić: Ozbiljni političari ne trguju nacionalnim interesima
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da „ništa nije važ­nije od strateških nacionalnih interesa - ulaska u EU i NA­TO".

- Pozivam opozicione kolege da prisustvuju sjednici parla­menta i podrže Zakon o ratifi­kaciji kao jedan od najvažnijih od obnove crnogorske nezavi­snosti - rekao je Vuletić.

POBJEDA: Koje argumente nudite opoziciji pozivajući je u parlament kada se bude glasalo o NATO-u?

VULETIĆ: Moje poruke kole­gama iz opozicije su veoma jasne, jer za ulazak u NATO ima bezbroj argumenata. Pu­nopravno Članstvo u Alijansi istorijska je odluka, važna za jačanje sjevernoatlantskog sa­vezništva i od centralne važ­nosti za buduće odnose Crne Gore sa cijelim svijetom. Mala Crna Gora je uspjela da od svih 28 članica zabilježi re­kord po brzini ratifikacije i sprovođenju reformi. Gotovo jednoglasna ratifikacija u američkom Senatu, pot­pis predsjednika Trampa iv zaključeni postupci u  Spaniji i Holandiji u susret Samitu Alijanse u  Briselu, dokazuju da vrata NATO-a ostaju otvorena za susjede.

Guramo region na­prijed i lokomotiva smo ubr­zanih reformi. Ovo je velika spoljno-politička pobjeda Cr­ne Gore, jer se radi o gotovo jednoglasnoj podršci u svim parlamentima članica Alijan­se.U novim geopolitičkim okol­nostima ništa više nije jedno­stavno kao što je nekad bilo. Ovo je ispravna procjena i sa bezbjednosnog aspekta jer da­nas oni koji su sami ne mogu biti sigurni.

Poručujem mojim skupštinskim kolegama da punopravnim članstvom u sa­vezništvu, Crna Gora dobija status bezbjedne države sa ni­skim stepenom poslovnog ri­zika. Dobiće priliku za saradnju u naučnom, tehnološkom i informacionom okruženju najrazvijenijih država i doda­tan podsticaj za ekonomsku saradnju sa najrazvijenijim državama. Svi koji žele razvoj Crne Gore po pitanju ulaska u Alijansu ne mogu i ne smiju imati dvojbe.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika