Politika

SNP-u ipak blokiran račun

Socijalistička narodna partija i Novska lista dostavili godišnje finansijske konsolidovane izvještaje Agenciji za sprečavanje korupcije tek 13. aprila, odnosno nakon isteka zakonskog roka i privremena obustava isplate novca trajaće do okončanja prekršajnog postupka protivtih političkih subjekata.
SNP-u ipak blokiran račun
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Agencije, prema zakonu politički subjekt dužan je da završni ra­čun i godišnji finansijski konsolidovani izvještaj podnese Poreskoj upravi, DRI i ASK, najkasnije do 31. marta. U zakonskom roku Agenciji su dostavljeni godišnji konsolidovani izvještaji 45, od uku­pno 63 politička subjekta.

- Na osnovu evidencije Agen­cije, od ukupno 18 subjekata koji ovom organu u zakon­skom roku nijesu dostavili iz­vještaje, njih šest dobija budžetska sredstva za finansi­ranje redovnog rada po osno­vu osvojenih mandata na lo­kalnim ili parlamentarnim izborima - kazali su iz ASK. Agencija je, podsjećaju, u skla­du sa zakonom, prošle sedmi­ce obavijestila Ministarstvo finansija i organe lokalne uprave za poslove finansija, da je potrebno privremeno obu­staviti uplatu budžetskih sred­stava za finansiranje redovnog rada tih političkih subjekata.

To su SNP na državnom i lo­kalnom nivou, Građanski front (Cetinje), Bokeški forum (Tivat) Izbor i Novska lista (HercegNovi) i DS TBERHOT (Plav).

ASK će pokrenuti i prekršajne postupke protiv partija koje učestvuju na izborima u Her­ceg Novom, a koje nijesu otvo­rile posebne žiro račune u svr­hu prikupljanja novca za finansiranje troškova izborne kampanje.

Pobjeda

Portal Analitika