Fudbal

Partizan srušio Zvezdu na Marakani!

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu sa 3:1 (1:0) na "Rajku Mitiću" i izjednačili se sa najvećim rivalom na startu plej-ofa za titulu!
Partizan srušio Zvezdu na Marakani!
Portal AnalitikaIzvor

Junak trećeg ovosezonskog derbija bio je Brazilac Leonardo, koji je sa dva gola srušio crveno-bijele i vratio u potpunosti svoj tim u borbi za tron.

Partizan je pobijedio sedmi put u nizu u Superligi, neporažen je u posljednjih 28 kola, pa je prvi put ove sezone stigao Zvezdu. Crno-bijeli su dva puta dobili najvećeg rivala ove sezone, i jednom remizirali.

Međutim, to im neće donijeti titulu jer Zvezda je bila prva na kraju regularnog dijela sezone, što joj donosi prednost kada su ekipe poravnate. Zbog toga je Partizanu potreban bar jedan kiks rivala u posljednjih šest utakmica, dok on u međuvremenu mora da dobije sve. 

Leonardo je doneo vođstvo Partizanu sjajnim golom iz slobodnog udarca u 21. minutu, ali se Zvezda vraća u egal na samom startu drugog poluvremena preko Ričmonda Boaćija.

Meč je prelomio korner Partizana 22 minuta prije kraja, Manojlović je bio nesiguran na petercu, što koristi Leandro Tavamba i svojim prvim golom u derbijima vraća prednost gostima. 

Taj gol je uništio samopouzdanje crveno-belima, što crno-bijeli koriste i deset minuta prije kraja stavljaju tačku na meč. Đuričković je sjajno kombinovao sa Brazilcem koji postiže drugi gol na meču i postaje apsolutni junak "juga". 

Portal Analitika