Košarka

Budućnost Voli večeras na gostovanju Lovćenu traži kartu za finale

Košarkaška fešta na Cetinju, večerašnje (18.05 h) gostovanje Budućnost Volija Lovćenu 1947, na pravi način najavljena je u prvom duelu polufinala prije tri dana u Podgorici. Valja se nadati interesantnom revanšu u SC ,,Lovćen“.
Budućnost Voli večeras na gostovanju Lovćenu traži kartu za finale
Portal AnalitikaIzvor

Lovćen 1947 je u porazu 79:69 u prvom meču pokazao zube i ima namjeru da to ponovo učini večeras. Ekipa iz prijestonice imala je i prednost sredinom tre- će četvrtine, a samo minut i po prije kraja te utakmice gubila je svega tri poena razlike!

Šut sa distance spasio je našeg šampiona i ABA ligaša… Zbog mnogo čega, trener Cetinjana Miloš Pejić ponosan je na partiju iz prve utakmice polufinala. Istakao je da će biti zadovoljan ako se takvo, požrtvovano i hrabro izdanje njegovih mladih igrača, ponovi na Cetinju. Bez obzira na rezultat.

- Ono što se desilo u prvom meču je posljedica rada tima koji se dugo pripremao za ove duele. Takođe, ekipa je u velikom naletu i izuzetno motivisana nakon četvrtfinalnog trijumfa nad Ibrom, koji nam je mnogo značio – kazao je Pejić.

Ipak, Budućnost Voliju se ne može prijetiti…

- Objektivno, maksimum smo dostigli u prvom meču, teško da Lovćen može bolje od te partije, koju smo ipak izgubili. Sada je cilj da se taj nivo održi, a rival će sigurno biti bolje pripremljen sada – upozorio je Pejić.

Prvi meč na mjestu prvog trenera za Igora Đaletića nije prošao onako kako se priželjkivalo, kada je Budućnost Voli u pitanju. Doskorašnji prvi pomoćnik Ilijasa Zurosa u namjeri je da tim predvodi do nove šampionske titule, kao i prošle sezone.

- Imamo mnogo toga da popravimo za revanš. Lovćen je hrabrom i brzom igrom bio na korak od senzacije, ipak to nijesmo dozvolili. Sami smo sebi najveći protivnici, a finale je obaveza za nas – kazao je Đaletić.

U njegovom timu neizvjestan je nastup beka i reprezentativca Nemanje Vranješa, koji nije bio u ekipi za prošlu utakmicu u Podgorici. Budućnost Voli računa na dobro provjerene snage iz sezone ABA lige, pa će teško biti prostora za nekog od juniora u završnici domaćeg takmičenja. 

Arena, Pobjeda

Portal Analitika