Muzika

Bend "Kepa & Free Spirits" na turneji u Crnoj Gori

Crnogorska turneja kragujevačkog progresiv-džez rok sastava "Kepa & Free Spirits" biće realizovana od 19. do 24. aprila u nekoliko gradova.
Bend "Kepa & Free Spirits" na turneji u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Sastav njeguje muzičku baštinu legendarnog  "Smaka", a inovativnim pristupom i kvalitetnim izvođenjem potvrđuje epitet nove atrakcije na balkanskoj rok sceni.

Bend je realizovao 70 koncerata po Srbiji, a u pripremi su im dva albuma sa po deset pjesama ("Zaveštanje 1" i "Zaveštanje 2") čija je promocija planirana ovoga ljeta.

Posebnost ovog benda je i činjenica da ga predvodi Slobodan Kepa Stojanović, bubnjar i jedan od osnivača grupe "Smak",doajen jugoslovenske muzičke scene koji i u 67-oj pokazuje kreativnu vitalnost.

Stojanović je, po mišljenju većine muzičkih kritičara, bio najbolji bubnjar u bivšoj državi, počasni je građanin Kraljeva, a od svoje matične države je iz ruku predsjednika primio priznanje za višedecenijski doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i pedagoški rad.

Članovi benda KEPA & FREE SPIRITS su: bubanj - SLOBODAN STOJANOVIĆ KEPA, gitara - MIHAJLO STOJANOVIĆ FAFA, bas - JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ, vokal - ANA POPOVIĆ.

Nastupi benda u Crnoj Gori:             

19.04.2017- BERANE - pub "SMAK"            

20.04.2017- PODGORICA - culture club "ŠTRUDLA"

21.04.2017- NIKŠIĆ - caffe "GRAND"

23.04.2017- BUDVA - caffe restoran "EL REY".

Portal Analitika