Fudbal

Džon Teri napušta Čelsi poslije 22 godine!

Kapiten Čelsija Džon Teri napustiće redove "plavaca" na kraju sezone, poslije 22 godine na Stamford Bridžu.
Džon Teri napušta Čelsi poslije 22 godine!
Portal AnalitikaIzvor

Teri je u Čelsi stigao 1995. kao omladinac iz redova lokalnog rivala Vest Hema, a za prvi tim je debitovao tri godine kasnije.

U međuvremenu je odigrao 713 utakmica i postigao 66 golova, te osvojio 16 trofeja, od čega su četiri Premijer lige, te Liga šampiona i Liga Evrope u uzastopnim sezonama.

"Mogu da ponudim još mnogo toga na terenu, ali shvatam da je prostor za mene ovdje u Čelsiju ograničen. Uvijek ću biti "plavac" i želim da svoju posljednju sezonu kao igrač Čelsija završim sa titulom. Uvijek sam želio da odem u pravo vrijeme, na pravi način, osjećam da je to sad, i za mene i za klub", rekao je Teri.

Kapiten Čelsija je postao 2004, nakon penzionisanja Marseja Desaija, a dolaska Žozea Murinja na mjesto menadžera ekipe. Traku je nosio na 578 utakmica. 

Prvi je kapiten koji je podigao trofej FA Kupa na novom Vembliju (2007) i prvi igrač koji je postigao gol u međunarodnoj utakmici na najvećem engleskom stadionu (u remiju sa Brazilom 1:1). Zabilježio je 78 nastupa i postigao šest golova za "Gordi Albion.

Portal Analitika