Politika

Šaranović: Manite se napada na Demokrate

Povodom izjave Nikole Bajčetića iz Pokreta za promjene da mu je nuđeno da pređe u Demokratsku Crnu Goru, oglasili su se iz te partije.
Šaranović: Manite se napada na Demokrate
Portal AnalitikaIzvor

"U današnjem reagovanju funkcionera DF-a, konačno su otkrivene stvarne namjere njegovih mentora u susret lokalnim izborima u Herceg Novom. Umjesto da crnogorskoj javnosti predstavi dokaze za svoje tvrdnje, koje smo mi nazvali brutalnim neistinama, on na izuzetno primitivan način govori o odborničkoj listi Demokrata u Herceg Novom. Napadaju Demokrate, napadaju naš odbor u Herceg Novom, na 20 dana pred održavanje lokalnih izbora u tom gradu, na kojima DPS treba da doživi politički nokaut. Mi smo to očekivali i najavili crnogorskoj javnosti, tako da nas napadi ne čude. Od svog osnivanja pa do danas, u kontinuitetu trpimo brutalne napade od strane DPS-a i DF-a, odnosno političkih subjekata koje sa jedne strane predvodi Milo Đukanović, a sa druge Predrag Bulatović. Tako da jedan napad u nizu nije ništa novo, ništa neobično, a 7. maja kada se prebroje glasovi u Herceg Novom svima će biti jasno i zbog čega", navodi u saopštenju poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Navodi da su brutalne neistine da je bilo koji funkcioner Demokrata nudio Bajčetiću da pređe u Demokrate.

"Niti mu je nuđeno da pređe, niti su mu nuđene funkcije. Pozivamo ga ponovo da umjesto napada na našu odborničku listu u Herceg Novom, dostavi dokaze za svoje tvrdnje. Kažite ime funkcionera, ponudite dokaz ili zauvijek zaćutite, gospodine Bajčetiću! Naravno, nema ni imena, nema ni dokaza, jer sve brutalna i ciljno isplanirana laž", navodi Šaranović.

On dodaje da je ipak sve jasno.

"Kada se treba solidarisati sa DF-om prilikom izrečene kazne Bajčetićem, Aleksa Bečić i Demokrate su dobri. Kada se treba solidarisati sa DF-om i doći ispred Skupštine, kako bi se spriječilo hapšenje poslanika DF-a, Aleksa Bečić i  Demokrate su dobri. Kada treba prihvatiti predlog DF-a o bojkotu izbora u Nikšiću, zbog najave hapšenja njihovih poslanika, Aleksa Bečić i Demokrate su dobri. Kada argumentovano kritikujemo Specijalno državno tužilaštvo, Aleksa Bečić i Demokrate su dobri. Međutim, kada istraživanja pokažu da Aleksa Bečić i Demokrate svakodnevno rastu i zadobijaju povjerenje građana zbog dosljedne i principijelne politike, onda se sve zaboravi i krenu brutalni napadi na Demokrate", kaže on.

Šaranović dodaje da nikada nijesu niti će napadati kolege iz opozicije, ali se od napada hoće itekako braniti, zato što, kako kažu, neće dozvoliti da bilo ko manipuliše građanima Crne Gore.

"Nagledala se Crna Gora utakmica u kojima se gubi. Mi ne igramo utakmice u kojima svi koji igraju dobijaju, a svi koji gledaju gube. Zato smo i osnovani, da konačno obezbijedimo pobjedu naroda, jer nam je dosta poraza običnih građana. Kolege iz opozicije, pobijedili smo ih u Budvi, pobijedili smo ih u Kotoru, pobijedićemo ih u Herceg Novom, samo se manite napada na Demokrate. Niti će vam to pomoći, niti ćete nas zaustaviti", zaključuje u saopštenju Šaranović.

Portal Analitika