Politika

Milić od Vlade traži hitne informacije

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Srđan Milić zatražio je od Vlade hitne informacije o postupanju nadležnih inspekcijskih organa u Kamenolomu u Mjesnoj zajednici Podi, opština Herceg Novi.
Milić od Vlade traži hitne informacije
Portal AnalitikaIzvor

Iz SNP-a je saopšteno da su se mještani Mjesne zajednice Podi, iz opštine Herceg Novi, obratili Narodnoj kancelariji predsjednika SNP-a, kako navode, uznemireni zbog situacije u vezi sa Kamenolomom u tom mjestu.

"Tim povodom, predsjednik SNP-a Srđan Milić uputio je dopis Vladi Crne Gore radi dobijanja hitnih informacija i postupanja nadležnih inspekcijskih organa, jer snažne detonacije iz Kamenoloma, koji je zatvoren i izgubio koncesiju još 2015.godine, izazivaju opravdanu zabrinutost mještana Poda", navodi se u saopštenju SNP-a.

Milić je, kako je saopšteno, od Vlade tražio i informaciju da li se planira izvlačenje preko 200.000 tona kamena sa te lokacije, koji bi se odvozio za potrebe lukobrana u Meljinama, kao i kompleksa Porto Novi u Kumboru ali i odgovor na pitanje - ko je i pod kojim uslovima odobrio nova detoniranja i vađenje kamena iz kamenoloma koji nema koncesiju. (Portal RTCG)

Portal Analitika