Svijet

Vučić: Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300

Premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da “mu je interesantna” kampanja da je Rusija naoružavala Hrvatsku početkom devedesetih.
Vučić: Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300
Portal AnalitikaIzvor

“Interesantna mi je kampanja, ako krene iz zagrebačkih sistema informisanja, a preuzmu je u Beogradu, sve mi je jasno. Čuli smo precizno i nedvosmisleno objašnjenje ruske ambasade”, kaže Vučić.

“Ko je s kim trgovao ne želim da se mješam, da li želimo da ojačamo vazdušnu odbranu? Da, želimo, to ćemo i da učinimo”, navodi srpski premijer.

Prema njegovim riječima, sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio je isporuku migova-29, tenkova i borbenih izviđačkih vozila.

“O S-300 nemamo dogovor, a ako to smijem da vam kažem prvi put sam to pomenuo u razgovoru sa Putinom i razgovarali smo o tome. Pomenuo sam i u razgovoru sa Lukašenkom”, naveo je Vučić.

Zagrebački “Večernji list”, ne navodeći izvore, napisao da je ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov ovih dana pozvao u ambasadu na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružjem, kako bi ga pitao gdje su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija u prvoj polovini devedesetih godina isporučila Hrvatskoj.

Agencije

Portal Analitika