Rukomet

Budućnost u polufinalu, ''plave'' i u revanšu nadigrale Larvik!

Rukometašice Budućnosti plasirale su se u polufinale Lige evropskih šampiona. Budućnost je danas u Larviku, u revanš meču četvrtfinala, savladala istoimeni norveški tim 35:30 (16:15) i sa dva trijumfa četvrti put uzastopno izborila plasman na finalni turnir. Crnogorski prvak i prvi duel u Podgorici dobio je 31:17.
Budućnost u polufinalu, ''plave'' i u revanšu nadigrale Larvik!
Portal AnalitikaIzvor

Norveški prvak, koji ni u revanšu nije mogao da računa na povrijeđene Amandu Kurtović, Teu Mork, Sandru Toft i Alinu Vojtas, pružio je jači otpor nego u prvom meču.

Do poluvremena bio je ranopravan, ali je u nastavku presudio kvaliltet Budućnosti i nije uspio da izbjegne sedmi poraz u 15. međusobnom duelu.

Larvik, koji je 2011. osvojio jedinu titulu prvaka, drugu godinu uzastopnno sezonu u Ligi šampiona završava u četvrtfinalu.

Budućnost je, nakon izjednačenog starta meča, povela 5:3 u sedmom, dok je u desetom minutu razlika iznosila četiri gola (9:5). 

Domaćin je u nastavku, iskoristio pad koncentracije rivala i seriju isključenja, vratio se u meč i serijom od 4:0 u 24. minutu došao u vođstvo (15:14), koje je crnogorski prvak, sa dva pogotka, uspio da preokrene i na odmor ode sa golom prednosti (16:15).

Budućnost je seriju nastavila početkom drugog poluvremena i sa četiri uzastopna pogotka povela 20:15 u 37. minutu i praktično već tada riješila dileme oko pobjednika revanša.

Prednost podgoričkog tima u samom finišu iznsila je i sedam pogodaka (33:26).

Najefikasnija u pobjedničkom timu, kao i u Podgorici, bila je Kristina Neagu sa devet, Neli Irnman dodala je sedam, dok je sa pet golova meč završila Dragana Cvijić. Istakla se i golman Zogbi de Paula s 18 odbrana. U norveškom timu najbolja je bila Lin Kristin Rigelhut sa sedam golova.

Budućnost će narednog rivala saznati u utorak kada je zakazan žrijeb polufinalnih parova završnog turnira biće održan u utorak u Budimpešti. Turnir će biti odigran 6. i 7. maja u mađarskoj prijestonici.

Portal Analitika