Abiznis

Najkasnije do kraja maja mora se znati sudbina Montenegro erlajnza

– Poreska uprava je obavezna da najkasnije do kraja maja ove godine riješi sve zahtjeve za reprogram poreskog duga - da ih prihvati ili odbije - rečeno je Pobjedi iz Ministarstva finansija u odgovoru na pitanje kakvo rješenje se predlaže za Montenegro erlajnz koji duguje preko 15 miliona eura i druge kompanije koje su koristile državnu pomoć.
Najkasnije do kraja maja mora se znati sudbina Montenegro erlajnza
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo da po Zakonu Montenegro erlajnz i druge kompanije koje su koristile državnu pomoć, među kojima je i Željeznica nemaju parvo na reprogram duga, ali je Poreska uprara prihvatila da razmatra njihovu prijavu.

Poreska uprava je zaključno sa četvrtkom, kako je Pobjeda i objavila, obradila blizu 6.000 prijava, a za koliko je odobren reprogram a ko je odbijen trebalo bi da se zna iduće sedmice.

- Zakon nalaže da Poreska uprava o zahtjevu poreskog dužnika odlučuje rješenjem u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva, odnosno 1. aprila ove godine. To znači da je Poreska uprava u obavezi da riješi zahtjeve najkasnije do kraja maja ove godine.

Poreski obveznici koji su podnijeli zahtjev za reprogram treba jednokratno da uplate 10 odsto reprogramiranog duga, u roku od 90 dana od dana donošenja rješenja, tako da prva rata za plaćanje dospijeva nakon isteka tog roka. - pojasnili su iz Ministarstva finansija.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika