Fudbal

Evo šta je Enrike poručio Italijanima uoči revanša u Ligi šampiona

Barselona je izgubila kod Juventusa 3:0 u prvom duelu četvrtfinala Lige šampiona. Tako ekipa Luisa Enrikea nakon čuda protiv PSŽ, ponovno mora da lovi senzaciju, ali ovog puta protiv Italijana. I dok je uspjela francusku ekipu eliminisati poslije poraza 4:0 u Parizu, 19. aprila moraće ponoviti nešto slično na Nou Kampu.
Evo šta je Enrike poručio Italijanima uoči revanša u Ligi šampiona
Portal AnalitikaIzvor

A, trener Barse vjeruje u novo čudo...

"Lakše je vratiti se protiv Juventusa nego protiv PSŽ-a! Ali prije svega, moramo se vratiti na pobjedničke staze protiv Sosijedada u prvenstvu. Međutim, taj poraz nas je stvarno pogodio i sada analiziramo gdje smo pogriješili kako bismo to popravili. Odigrali smo užasno prvo poluvrijeme, ali u drugom smo igrali na istom nivou kao i Juventus i stvorili smo više prilika od njih", naglašava Luis Enrike. 

Iako mnogi tvrde da će teško Barselona preokrenuti protiv Stare dame, Enrike se ne slaže s tim, naprotiv.

"Znam da Juve ne prima puno golova, ali čini se da to i nije slučaj protiv najvećih rivala. Sjećam se utakmice protiv Napolija i mogu reći da ćemo rizikovati jer nemamo šta da izgubimo", obećava strateg Katalonaca.

Na kraju Enrike tvrdi da nije napravio niti jedan pogrešan potez u Torinu, uprkos teškom porazu kod prvaka Italije. 

"Nijedna moja odluka nije bila pogrešna, iako potpuno preuzimam krivicu za ono što se dogodilo na Juventusovom stadionu. Možda nijesam jasno prenio igračima što tražim od njih, poraz je moja odgovornost , ali ništa pogrešno nisam napravio", dodao je. 

Portal Analitika