Društvo

Vuković: Krapović silom smjenjuje i imenuje svoje ljude

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović na jučerašnjoj sjednici Skupštine TO Budva, iza zatvorenih vrata, smijenio je članove Izvršnog odbora ove organizacije kojima je mandat bio do 2020 - Milana Tičića, Marka Vukovića i Radovana Radomana i imenovao novi petočlani tim koji čine Kristina Rafailović, Krsto Rađenović, Krsto Radović, Stefan Ćupić i Aleksandar Jovanović.
Vuković: Krapović silom smjenjuje i imenuje svoje ljude
Portal AnalitikaIzvor

Krapović je to uradio, kako kažu sada već bivši članovi, posredstvom verifikacione komisije koju je prethodno sam imenovao.

Nasilje

Smijenjeni članovi Izvršnog odbora u izjavi novinarima koji su svo vrijeme čekali ishod ispred vrata skupštinske hale optužili su Krapovića za pravno nasilje, njihovu nezakonitu smjenu i politički motivisano dovođenje svojih ljudi. Oni su najavili da će se na smjenu žaliti Upravnom sudu i inspekcijama.

Sjednicu su nakon smjene demonstrativno napustili predstavnici turističke privrede Budve - Hotelske grupe Budvanska rivijera, ,,Montenegro stars hotels group“, Crnogorskog turističkog uduruženja i Javnog preduzeća ,,Morsko dobro“.

I predstavnici ovih kompanija tvrde da je Krapović, izbornu skupštinu zakazao mimo statuta, poslovnika.

Smijenjni Marko Vuković novinarima je kazao da je Krapović zloupotrijebio službeni položaj.

- Imate priliku da vidite i sami se uvjerite kako pravnim nasiljem funkcioniše vlast u Budvi. Staćemo tome na put na civilizovan i pravni način - kazao je Marković.

Prema njegovim riječima Krapović je imenovao članove Skupštine TO prema svom nahođenju.

 - Dozvolio je predstavnicima mjesnih zajednica, i to onim koji su njemu odgovarali u političkom smislu da prisustvuju sjednici, a one koji mu nijesu odgovarali udaljio je sa sjednice. Skupština je od samoga starta time bila nelegitimna i zato nijesmo htjeli da učestvujemo - naglasio je Vuković.

Predstavnik CTU Petar Ivković ocijenio je da je neviđeno ono što se desilo na Skupštini.

- To nije korektno prema ljudima koji tamo rade, koji su ušli u sezonu. Moramo istaći kvalitetnu saradnju budvanske TO sa CTU svih ovih godina. Samim tim, ovo nije bio način da se rješavaju stvari. Situacija je jasna, a to je volja lokalne vlasti da postavi svoje ljude na čelo TO - naveo je Ivković.

Direktorka HG ,,Budvanska rivijera“ Katarina Kažanegra kaže da nije bilo potrebe da novi predsjednik opštine saziva izbornu Skupštinu TO Budva jer je mandat rukovodstva trajao još tri godine.

Zakonito

Predsjednik opštine Krapović međutim misli drugačije i odbija kvalifikacije o političkim motivima. On je novinarima nakon sjednice naglasio da je cijela procedura oko sazivanja, održavanja izborne skupštine te smjene dosadašnjih odbora i izbora novih članova sprovedena u skladu sa zakonom, statutom i poslovnikom TO.

- Sjednicu su zapravo napustili predstavnici DPS i Socijaldemokrata. U smijenjenom Izvršnnom odboru od pet članova, njih četiri imaju partijske knjižice DPS-a. Opština Budva nakon promjena koje su se desile ostavkama određenih sekretara i predsjednice je verifikovala mandate novim članovima skupštine. Nakon toga je verifikaciona komisija kada je potvrdila mandate prešla na razrješavanje članova izvršnog odbora koji je radio u krnjem sastavu - kazao je Krapović napominjući da svi imaju zakonom predviđene procedure i postupke i da mogu sve svoje nedoumice i sumnje da razriješe.

On je komentarišući napuštanje sjednice predstavnika Budvanske rivijere i CTU, ocijenio kao „neku vrstu labuđe pjesme“ - kazao je Krapović napominjući da smjene nijesu političke motivisane.

Pobjeda

Portal Analitika