Ostalo

Koliko je koji Savez dobio novca od Ministarstva sporta Crne Gore?!

Ministarstvo sporta Crne Gore donijelo je danas odluku o raspodjeli sredstava sportskim subjektima, na prijedlog Komisije za raspodjelu.
Koliko je koji Savez dobio novca od Ministarstva sporta Crne Gore?!
Portal AnalitikaIzvor

Košarkaški savez Crne Gore dobio je najviše novca iz budžeta Ministarstva sporta -  630 hiljada eura, Rukometnom savezu je pripalo 590 hiljada eura, a Vaterpolo i plivačkom savezu 420 hiljada. Crnogorski olimpijski komitet dobio je 490 hiljada eura.

Ministar sporta Nikola Janović, saopštio je danas da će država ove godine pomoći sportske klubove i saveze sa iznosom od ukupno četiri miliona eura, što je najveći do sada opredijeljeni iznos u istoriji.

Nakon što je ministarstvo sporta 21. februara ove godine objavilo „Konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2017-oj“, a prije tačno mjesec ga zaključilo, shodno zakonskoj proceduri, danas je zvanično objavljeno  kako i na koji način je raspodijeljen novac koji će država ove godine uložiti u crnogorske saveze i klubove.

“Podsjećam, riječ je o redovnom godišnjem konkursu Ministarstva sporta i posebno ističem da iako je Vlada usvojila plan fiskalne konsolidacije i stegla kaiš u svim oblastima, država ovim konkursom pokazuje da ima poseban senzibilitet prema sportu naročito onom vrhunskom, podržavajući na taj način one koji nas na najbolji mogući način afirmišu u svijetu, a to su crnogorski sportisti. U krajnjem i najvažnije, novac koji je opredijelila klubovima i savezima, Vlada i ministartsvo sporta ne dozivljavaju kao trošak već  kao ulaganje u razvoj drustva i podsticaj sportistima da postižu sto bolje rezultate. Odmah želim da poručim, ovo je prvi put da država samo po osnovu godišnjeg javnog konkursa uloži u sportske klubove i saveze gotovo 4 miliona eura, što je više ne samo u odnosu na prethodne godine, već i u odnosu na prošlu, koja je prisjetimo se, bila godina Olimpijskih igara”, naveo je ministar sporta Nikola Janović. 

raspodjela130417
Portal Analitika