Fudbal

Podgorica mi je u prelijepom sjećanju

Svi su to očekivali u premijernoj sezoni Prve lige Crne Gore, ali tada je blistala Zeta, a onda u ljeto 2008. godine počela je žurka u Podgorici, Budućnost je osvojila prvu titulu prvaka države!
Podgorica mi je u prelijepom sjećanju
Portal AnalitikaIzvor

Čovjeku kojem pripadaju najveće zasluge je Branko Sosa Babić. Iskusni Novosađanin je sredinom novembra stigao u naš glavni grad, Budućnost je bila u bodovnom zaostatku i nije bilo lako pronaći pravi kolosjek…

“Pred igrače sam morao da izađem i da im objasnim da moramo biti najbolji. Došao sam u trenutku velikog bodovnog zaostatka, a morao sam da motivišem momke”, prisjeća se Babić trenutaka u Podgorici.

Ipak, sve ste brzo posložili, za vašu Budućnost kažu da je najbolja do sada igrala je najljepši fudbal…

“Brzo smo stvorili dobru hemiju, a ključnu pomoć smo dobili od navijača. Težio sam da imamo zajedništvo. Brzo je prihvaćen moj rad, a to znači da sam imao dobru grupu igrača”.

Uživala je Podgorica, navijači su punili tribine zbog požrtvovanosti Gorana Perišića, karaktera Mirka Raičevića, golova Bogdana Milića i Ivana Vukovića, magije Gustava Lopeza… Koga iz šampionske generacije biste izdvojili?

“Uvijek sam hvalio tim, a to je bila Budućnost. Timski izuzetno dobra u trenucima kada je bilo najvažnije. Od igrača mi je u sjećanju ostao Mirko Raičević. Odgovoran fudbaler, vodio je mlađe na terenu ključni igrač u trci za titulu”.

U Srbiji i Japanu ste već stekli ogromno iskustvo prije dolaska u Budućnost. Ali, da li ste osjećali pritisak, s obzirom na činjenicu da je titula bila pod moranjem u drugoj godini prvenstva?

“Da budem iskren, kada sam dolazio nijesam očekivao takav prijem. Podgorica mi je zaista ostala u prelijepom sjećanju. Ta osvojena titula je nešto posebno, to se ne zaboravlja”, govori nam , nekadašnji strateg Vojvodine, Čukaričkog, OFK Beograda.

Posebna scena je bila pretposljednje kolo srušen je Dečić sa 4:0 i to je bio znak da slavlje može da počne. Međutim, Babić je zbog zdravstvenih problema taj meč gledao sa tribina, ali Varvari su znali da cijene rad iskusnog stručnjaka porukom “Babiću, Evropa nas čeka, ne ide se tamo bez tvog šmeka”.

“Potresla me situacija oko mog zdravstvenog stanja, ali tada je uslijedio taj gest navijača koji me baš dirnuo. Bio sam nevjerovatno prihvaćen u Podgorici i to nikada neću zaboraviti”.

Dnevne novine

Foto: CdM

Portal Analitika