Abiznis

Akcije "Luštica Developmenta" na zvaničnom tržištu Montenegroberze

Hartije od vrijednosti emitenta "Luštica Development" AD Tivat (tržišni simbol:LUDE) uvrštavaju se na segment "A" lista Berzanskog tržišta akcija, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegroberze.
Akcije "Luštica Developmenta" na zvaničnom tržištu Montenegroberze
Portal AnalitikaIzvor

Komisija za kotaciju Montenegroberze AD Podgorica je na I elektronskoj sjednici, održanoj 11.04.2017. godine, donijela sljedeće Odluke:

- Hartije od vrijednosti emitenta Štamparija "Obod" AD Cetinje (tržišni simbol:STOB) uvrštavaju se na segment Slobodno tržište akcija.

- Hartije od vrijednosti emitenta "Luštica Development" AD Tivat (tržišni simbol:LUDE) uvrštavaju se na segment "A" lista Berzanskog tržišta akcija.

Kompanija Luštica Development AD, investitor kompleksa turističkog naselja Luštica Bay, je na osnovu Odluke Komisije za kotaciju Montenegroberze AD Podgorica uvrstila svoje akcije na A listu, berzanskog tržišta Montenegroberze AD. Naime, kompanija planira da u narednih nekoliko meseci emituje oko 4,7 miliona novih akcija unaprijed definisanim kupcima.

Uzimajući u obzir planirane aktivnosti, kompanija je odlučila da kroz uvrštenje akcija na berzanskom tržištu, omogući, na korist potencijalnim kupcima akcija, trgovinu njenim akcijama na A listi na crnogorskom tržištu kapitala.

Napominjemo da uprkost kotizaciji na A listi, postojeći akcionari ne planiraju da trguju akcijama kompanije sve do završetka postupka emisije novih akcija.

Kompanija će o svim planiranim aktivnostima u pogledu emisije novih akcija, blagovremeno obavijestiti zainteresovane strane.

Trgovanje simbolom STOB na Slobodnom tržištu akcija, kao i simbolom LUDE na "A" listi Berzanskog tržišta počinje od utorka 18.04.2017.

Portal Analitika