Politika

SDP: Pažin sudionik smjene Dragice Anđelić

Socijaldemokratska partija je ocijenila da je ministar pravde Zoran Pažin „direktan sudionik besprizorne i sramne smjene glavne upravne inspektorke Dragice Anđelić jer je bio jedan od izvođača te operacije u tajnom postupku“.
SDP: Pažin sudionik smjene Dragice Anđelić
Portal AnalitikaIzvor

„Zamislite ministre Pažin glasali ste za razješenje i taj akt proglasili stepenom tajnosti Interno.Ministar Pažin zna da se radi o profesionalcu koji misli svojom glavom pa i o politici, ali ga to nije spriječilo da se na ružan način, tajnim aktima,obračunava sa ženom, časnim profesionalcem, samo zato što hoće da radi po zakonu, a ne DPS nalogu“, navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaje se da je Anđelić samo jedan primjer.

„Zna Pažin i za druge kao što su Adžić, Lučić, Spahić, moja malenkost i mnogi drugi... Naravno, ministre Pažin obećajte javno da ćete lično snositi troškove sudskih postupka i isplatiti naknadu za sve nezakonitosti u ovim slučajevima. Da ne plaćaju građani platite Vi ove tajne i polutajne smjene iz Vlade“, dodaje se u saopštenju.

SDP je poručila i da će „svaki slučaj vašeg bezakonja,nasilja i smjena ljudi u državnoj upravi detaljno obrazložiti i proslijediti na relevantne EU i NATO adrese.“

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović smijenila je glavnu upravnu inspektorku Dragicu Anđelić zbog ne­sa­vje­sno i ne­struč­no vr­še­nje in­spek­cij­skog nad­zo­ra u opštini Kolašin, dok bivša službenica tvrdi da je u pitanju demonstracija sile i "postupanje po političkim prohtjevima".

Dragica Anđelić je kadar SDP-a.

Portal Analitika