Politika

Đukanović: Ko god pokuša da ugrozi stabilnost dobiće što zaslužuje

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocijenio je da se opozicija tvrdnjama na račun rada specijalnog državnog tužilaštva povodom slučaja pokušaja terorističkog napada ponaša upravo onako kako se ponaša neko ko je u paničnom strahu.
Đukanović: Ko god pokuša da ugrozi stabilnost dobiće što zaslužuje
Portal AnalitikaIzvor

"Mi smo ranije kazali da moramo stvoriti uslove da tužilaštva rade svoj posao slobodno, nezavisno i nepristrasno donose svoje odluke. To u političkom smislu nije odgovaralo DPS-u, jer mnoge od tih odluka su žestoko pogađale DPS, i da su mnogi naši konkuretni računali da ćemo potonuti i da ćemo izgubiti rejting. Ovo što danas radi DF pokazuje samo osnovanost sumnji koje je iskazao specijalni državni tužilac. Ovako se ponašaju ljudi koji su svjesni da su grešni i na korak od obznanjivanja te njihove grešnosti, i koji pokušavaju da podizanjem raznih magli zamagle svoju odgovornost“, kazao je Đukanović.

Đukanovich se zapitao na šta liči priča o tome da li je neki svjedok saradnik počinio krivično djelo van Crne Gore.

„Pa ne očekujemo valjda da će u zavjeri protiv Crne Gore učestvovati akademici? Da bi neko mogao svjedočiti o pripremama terorističkog akta, morao je u njima učestvovati. Treće, kad vam neko kaže da je neko učinio krivično djelo u drugoj državi, to vam je kao pljačkaša uhvati vlasnik zlatare pa mu kaže “vi nijeste platili porez državi” . Tako da o tome što je činio Sinđelić van Crne Gore ima ko da brine. Gospoda iz DF moraju da objasne otkud njihove ruke u terorizmu protiv Crne Gore i u namjeri da se u Crna Gora uruši nasilno preuzme vlast i ubijaju ljudi", rekao je Đukanović, prenosi Radio Jadran.

Đukanović je naglasio da ne očekuje nemire u Crnoj Gori, jer je ovo stabilna zemlja, poručivši svima koji imaju namjeru za to, da i ne pokušavaju jer postoje “vrlo ljekovite terapije”, pa će svako ko to pokuša dobiti što zaslužuje.

Đukanović je kazao da je ratifikacija protokola SAD o pristupanju Crne Gore NATO-u kao i potpis njenog predsjednika Donalda Trampa poruka svima onima u Crnoj Gori koji interpretiraju politiku otpora širenja NATO-a, da u SAD sa starom ili novom administracijom stanuje politika koja snažno podržava demokratski iskorak i demokratske napore svakog društva, u ovom slučaju crnogorskog.

"Ubijeđen sam i da Crna Gora nije predmet tolikog interesovanja Rusije kao što se to nekad čini. Riječ je o tome da je Rusija sada u jednom političkom fajtovanju sa EU i NATO-om i da se Crna Gora samo našla na liniji fronta između istoka i zapada, u vrlo zaoštrenim odnosima. Mislim da je jako važno da smo pokazali odlučnost, snagu svoje vizije i da slijedimo ono što smo prepoznali kao nacionalni interes, kao i snagu da to branimo“, kazao je on.

 

IZVOR: Radio Jadran

Portal Analitika