Politika

SDP i URA predale listu za Herceg Novi

Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA predali su danas listu kandidata za odbornike za lokalne izbore koji će se 7. maja 2017. godine održati u Herceg Novom.
SDP i URA predale listu za Herceg Novi
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste Dragan Šimrak nakon predaje liste izjavio je da na ovim izborima Novljani imaju ponudu "objedinjenih evropskih i građanskih snaga koje ne nose breme dosadašnjeg lošeg upravljanja gradom".

Ocijenio je i da je koalicija savez "slobodnih ljudi bez usiljene vještačke uniformisanosti, bogata različitošću i ličnim integritetom svakog pojedinca". “Koalicija SDP – URA će biti okosnica buduće vlasti i mi obećavamo da ćemo resurse kojima grad raspolaže koristi za dobrobit Novljana, a ne za potkusurivanje DPS-ovih tajkuna", kazao je Šimrak i poručio da će se, voljom građana, vratiti Novi na ključno mjesto kulturne, turističke i ekonomske mape Crne Gore, koje mu i pripada.

Odgovarajući na pitanje o budućim koalicijama Šimrak je rekao da ne vjeruju u potencijal onih koji su do sada uništavali Herceg Novi, niti da ga oni sada mogu graditi, zbog ega "ne postoji nijedan uslov pod kojim bi koalicija SDP i URA napravila dogovor sa DPS-om i njegovim satelitima, što je uostalom precizirano i našim koalicionim sporazumom". Šimrak je ocijenio da oni opozicioni politički subjekti "koji su se do sada ponašali kao i DPS i učestvovali u pohari Herceg Novog moraju pokazati veliku samokritičnost" ukoliko žele saradnju sa koalicijom SDP - URA.

Portal Analitika