Društvo

Za praznik drastična promjena vremena

Danas je u Crnoj Gori pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, dok se za Vaskršnje praznike očekuje kiša uz pad temperature od 10 stepeni.
Za praznik drastična promjena vremena
Portal AnalitikaIzvor

Srijeda: 

vp-srijeda

Pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. U prvom dijelu dana, uz promjenljivu oblačnost, ponegdje su moguće slabe padavine. Tokom prijepodneva, mjestimično će duvati umjeren do pojačan, na krajnjem jugoistoku na udare i jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 do 25 stepeni.

Četvrtak: 

vp-cetvrtak

Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti ali uglavnom suvo vrijeme. Vjetar slab do umjeren, tokom popodneva, na sjeveru, ponegdje pojačan, zapadnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 1 do 12, najviša dnevna od 12 do 25 stepeni. 

Podgorica: Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj oblačnosti. Jutarnja temperatura vazduha oko 10, najviša dnevna oko 24 stepena. 

U petak će vrijeme biti gotovo identično, a temperatura će se kretati od jutarnjih 7 a maksimalna dnevna temperatura će biti 26 stepeni. Prema prognozama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u subotu će temperatura pasti za pet stepeni te će se maksimalna dnevna biti 21 stepen. U popodnevnim časovima se očekuju povremeni naleti kiše uz umjerenu oblačnost, dok se krajem dana očekuje novo razvedravanje. Razvedravanje neće mnogo trajati jer se prema prognozama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u nedjelju očekuje jaka kiša uz povremenu grmljavinu. U nedjelju se takođe očekuje dodatni pad temperature te će se jutarnja temperatura kretati od -2 do 6 stepeni uz maksimalnu dnevnu od 14 stepeni.

Portal Analitika