Politika

Poslanicima koji bojkotuju parlament u martu isplaćeno 13.500 eura

Klubovima poslanika u Skupštini Crne Gore za mart 2017. godine isplaćeno je oko 30.000 eura.
Poslanicima koji bojkotuju parlament u martu isplaćeno 13.500 eura
Portal AnalitikaIzvor

Za prošli mjesec poslanički klubovi stranaka koji čine vladajuću koaliciju dobili su oko 16.500 eura, a klubovi opozicionih stranaka 13.500 eura kojima, iako ne dolaze, novac redovno stiže.

Kako su precizirali, klubu poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) isplaćeno je 12.862,78 eura, klubu poslanika Socijaldemokratske partije (SD) 1.849,62 eura, klubu poslanika Bošnjačke stranke, koalicije „Albanci odlučno“ i Hrvatske građanske inicijative (HGI) 1.849,62 eura, klubu poslanika Socijaldemokrata Crne Gore (SDP) i Liberalne partije Crne Gore (LP) 1.494,36 eura, klubu poslanika Demokratskog fronta (DF) 6.823,32 eura, klubu poslanika Demokrata 3.270,68 eura i klubu poslanika DEMOS-a 1.849,62 eura.

- Navedena sredstva raspoređuju se po klubu poslanika, na način što se 10% od ukupnog iznosa raspoređuje na jednake iznose, a preostali dio srazmjerno broju poslanika u klubu - dodaju.

Kako je Dnevnim novinama saopšteno iz Skupštine, poslanici koji bojkotuju rad parlamenta Goran Danilović i Dritan Abazović neće dobiti nadoknadu koju su tražili za zakup stana u Podgorici.

- Budući da ne prisustvuju sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela, nije im omogućeno korišćenje prava na zakup stana - navedeno je u odgovorima, nakon što je predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja iznio podatke o zahtjevima poslanika, među kojima su bili i zahtjevi Danilovića i Abazovića.

Poslanički klubovi imaju pravo na angažovanje sekretara i stručnih konsultanata „na teret sredstava Skupštine“, ali ne i propisanu obavezu da dostavljaju informaciju na koji način angažuju stručne konsultante u klubu.

- Predsjednici ili sekretari kluba poslanika dostavljaju generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore spisak lica koja su angažovana u klubu poslanika, radi poštovanja unutrašnjeg reda, odnosno nesmetanog ulaska i boravka u zgradi Skupštine Crne Gore - navode iz Skupštine.

Izvor: CdM

Portal Analitika