Fudbal

Fudbal se igra zbog njih: Navijači Borusije i Monaka zajedno proveli noć!

Podmetnute bombe pod autobus Borusije kod Vestfalena i odlaganje utakmice Lige šampiona sa Monakom ujedinila je navijače u Dortmundu.
Fudbal se igra zbog njih: Navijači Borusije i Monaka zajedno proveli noć!
Portal AnalitikaIzvor

Solidarnost koju su pokazali navijači Borusije prema gostima iz Kneževine osvojila je navijače cijelog svijeta. Borusija je pokrenula akciju #bedforawayfans, kako bi pomogla navijačima Monaka da pronađu smještaj. Domaći navijači odmah su se uključili i putem Twittera ponudili svoje kontakte, stanove, krevete i sve što su imali na raspolaganju. Pojedini hoteli besplatno su ponudili smještaj navijačima s ulaznicom za utakmicu koja se igra danas od 18:45.

Odluka UEFA-e da organizuje utakmicu uprkos bombaškom napadu i povredi koju je od krhotina stakla na autobusu doživioštoper Borusije Mark Bartra mnoge je zgrozila, jer smatraju da se domaćini teško mogu oporaviti od šoka nakon manje od 24 sata. UEFA-i je važniji njihov raspored i tv prava, komentarisali su mnogobrojni navijači na društvenim mrežama nesposredno nakon događaja. Pitali su se i što će biti sa hiljadama navijača Monaka koji su stigli u Dortmund.

No, kao i obično, navijači su se snašli. I ne samo to - dokazali su da je fudbal zbog njih ponekad više od sporta. "Fudbal nije samo sport, to je život", komentarisali su nakon akcije Borusije i njihovih navijača. Pogledajte kako su sa protivničkim navijačima iz Monaka proveli noć u svojim kućama u Dortmundu. 

navijacidomo120417-1navijacidomo120417-2navijacidomo120417-3navijacidomo120417-4
Portal Analitika