Društvo

Šehović - Matern: Uskoro sporazum o saradnji na polju obrazovanja

Crna Gora i Njemačka sarađivaće na polju obrazovanja kroz projekte koji se odnose na mobilnost učenika i studenata i usavršavanje profesora njemačkog jezika, zaključeno je na sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Hansom Ginterom Maternom.
Šehović - Matern: Uskoro sporazum o saradnji na polju obrazovanja
Portal AnalitikaIzvor

- Na sastanku je konstatovano da Sporazum o slanju stručnog osoblja između Savezne Republike Njemačke i Crne Gore predstavlja pravni osnov za pospješivanje postojećih prijateljskih odnosa između dvije zemlje, posebno u oblasti obrazovanja i kulture, te domenu stručnog usavršavanja nastavnika. Razgovarano je takođe o saradnji u dijelu daljeg unapređivanja nastave njemačkog jezika u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori. Ambasador Matern je naglasio zainteresovanost Vlade Savezne Republike Njemačke da učenici u Crnoj Gori, u smislu pripreme za mobilnost kroz eventualno studiranje u Njemačkoj, i u budućnosti imaju priliku, da kao i do sada, intezivno i uspješno uče njemački jezik. Sagovornici su istakli i je da je usaglašen tekst Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Savezne Republike Njemačke o kulturnoj, naučnoj i prosvjetnoj saradnji, te da se očekuje potpisivanje - navodi se u saopštenju nakon njihovog susreta.

Sastanak je zaključen obostranim uvjerenjem u nastavak kvalitetnih odnosa na polju obrazovanja, uz dogovor u vezi sa daljom operacionalizacijom planova na zajedničkim projektima i aktivnostima.

Portal Analitika