Fudbal

Okršaj aristokratije: Bajern na ,,Alijanc areni“ dočekuje Real!

Liga šampiona u svom najboljem izdanju, to je ono što donosi duel Bajerna i Reala. Kao i svaki put do sada, njihov večerašnji okršaj u četvrtfinalu Lige šampiona donijeće posebni nivo spektakla, kakav samo ,,fudbalska aristokratija“ može da napravi.
Okršaj aristokratije: Bajern na ,,Alijanc areni“ dočekuje Real!
Portal AnalitikaIzvor

Osim mnoštva trofeja i tradicije, Bavarce i Madriđane u ovom trenutku povezuje još mnogo toga. Od Karla Anćelotija, Ćabija Alonsa, Arjena Robena, pa do Tonija Krosa... Svi oni su osjetili čari igranja u Bajernu i Realu, svi oni će večeras željeti pobjedu za što lakši posao u revanšu.

Učitelj protiv učenika, tako je možda i najlakše opisati trenerski duel Anćelotija i Zinedina Zidan. Francuz je naslijedio Anćelotija na klupi Reala, a prije toga je tri sezone bio njegov pomoćnik na klupi ,,kraljevskog kluba“.

- Zizu i ja smo veliki prijatelji. Srećan sam zbog svega što je uradio kao trener Reala. Osvojiti Ligu šampiona je velika stvar - kazao je Anćeloti.

Prije Zidana, upravo je An- ćeloti donio na ,,Bernabeu“ najvrijedniji klupski trofej. Prije dvije godine, u Anćelotijev Real eliminisao je Gvardiolin Bajern u polufinalu. U revanšu je ,,kraljevski klub“ deklasirao Bavarce u Minhenu, bilo je 4:0. To je najubjedljiviji poraz Bajerna na svom terenu ikada u Ligi šampiona.

- Ne bih upoređivao ove utakmice, dosta toga se promijenilo u odnosu na to vrijeme, ali svakako da će ovo biti posebna utakmica za mene. Mislim da imamo kapacitet da pobijedimo Real, koji ima sjajan tim i odlič- nog trenera. Na kraju će odlučiti detalji - poručio je trener Bajerna.

I Zidan je uoči meča prokomentarisao svoj odnos sa Anćelotijem.

- Karleto me je naučio mnogim stvarima, ali vam neću reći kojim - izjavio je Zidan.

- Nas dvojica se odlično poznajemo, međutim, to neće biti neka prednost za Real ili Bajern. Radi se o dvije odlične ekipe i sve je moguće - dodao je trener Madriđana.

Zidan će vjerovatno od starta na teren poslatio trio BBC, iako je Garet Bejl imao problema sa povredom u posljednje vrijeme.

- Mislim da će biti spreman i nadam se da će igrati kao prije tri godine. Sve je bliži najboljoj formi, ali moramo biti svjesni da je dugo bio odsutan. Ovo je za njega posebna utakmica i nadam se da će pokazati koliko je napredovao - kazao je Zidan.

Lester živi novu bajku posljednji mjesec koja je otprilike počela utakmicom u Španiji, protiv Sevilje. Večeras ,,lisice“ stižu u Madrid, igraju protiv Atletika, koji je u ovom trenutku mnogo ozbiljnija ekipa od Sevilje.

- Lester je zasluženo u četvrtfinalu. Moraćemo da iskoristimo sve šanse koje stvorimo - kazao je Dijego Simeone, koji će početi sa Stefanom Savićem i Dijegom Godinom u posljednjoj liniji.

Lester je u nedjelju prekinuo niz od šest pobjeda (poraz od Evertona 4:2), ali bi na ,,King pauer stadionu“ vjerovatno bili zadovoljni i da večeras budu poraženi kao protiv Sevilje (2:1).

- Igramo protiv ekipe koja je dva puta u posljednje tri godine igrala u finalu Lige šampiona. Ali, tako teški mečevi su i očekivani u četvrtfinalu Lige šampiona. Biće ovo još dva sjajna meča za naš klub - izjavio je Kreg Šekspir, menadžer Lestera.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika